Pizza van de BBQ – dit wil je!

Dit is waarom jij alleen nog maar pizza wil eten van de barbecue.

Pizza maken op de barbecue

7x waarom jij alleen nog maar pizza wil eten van de bbq

Pizza en bbq zijn twee van de meest populaire gerechten ter wereld en het combineren van deze twee is een match made in heaven. BBQ-pizza is een heerlijk en gemakkelijk gerecht dat je kunt maken op elke bbq. We geven je 7 redenen waarom jij alleen nog maar pizza wil eten van de BBQ en laten je zien hoe je dit kunt doen met het verse pizzadeeg van Tante Fanny.

// 1. Unieke smaak

Een van de belangrijkste redenen waarom bbq-pizza zo populair is, is vanwege de unieke rokerige smaak die het aan de pizza geeft. De smaak van de saus, gecombineerd met de rokerige smaak van de houtskool, zorgt voor een onvergetelijke smaakervaring. Bovendien wordt de korst van de pizza lekker knapperig, waardoor het nog beter smaakt.

// 2. Gezondheidsvoordelen

Een andere reden waarom dit zo geweldig is, is vanwege de gezondheidsvoordelen. Het is gezonder dan de meeste afhaalpizza’s omdat je de ingrediënten zelf kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor magere kaas, verse groenten en mager vlees. Bovendien is het maken van bbq-pizza een geweldige manier om kinderen meer groenten te laten eten.

// 3. Makkelijk en snel

Het beste van deze bereidingswijze is dat het snel en makkelijk te maken is. Het duurt slechts 10-15 minuten om te bakken, dus het is perfect voor een snelle en makkelijke maaltijd. Bovendien kun je de toppings van tevoren klaarmaken, zodat je het alleen nog maar op de pizza hoeft te leggen als het tijd is om te bakken.

Met vers pizzadeeg van Tante Fanny is het maken van BBQ-pizza nog makkelijker. Het deeg is al klaar, dus je hoeft het alleen nog maar op de bbq te leggen met je favoriete toppings om in enkele minuten af te bakken.

// 4. Geschikt voor elke barbecue

Je kunt de pizza maken op elke barbecue, zolang de temperatuur maar hoog genoeg is om de pizza goed te bakken. Of je nu een gas- of een houtskool -bbq hebt, ’t is altijd een geweldige optie.

Pizza maken op de bbq

// 5. Variëteit aan toppings

Een van de beste dingen aan pizza bakken op de BBQ is dat je eindeloos kunt variëren met toppings. Je kunt kiezen voor klassieke toppings zoals pepperoni en champignons, of je kunt eens iets anders proberen zoals met kip en ananas of geitenkaas en gegrilde groenten. Het is een leuke manier om je eigen draai te geven aan een klassieker zoals de Pizza Margherita.

// 6. Voor de zomer

Met het verse pizzadeeg van Tante Fanny kun je ook experimenteren met verschillende soorten deeg. Kies bijvoorbeeld voor het pizzadeeg, flammkuchen of het speltdeeg voor een gezondere optie. BBQ-pizza is perfect voor de zomermaanden wanneer je buiten wilt koken en niet binnen in een warme keuken wilt staan. Het is een fijne manier om buiten te genieten van een heerlijke zomer maaltijd zonder oven.

// 7. Budgetvriendelijk

BBQ-pizza is een budgetvriendelijke optie. Je kunt de ingrediënten zelf kiezen en kopen, waardoor je zelf de prijs bepaald. Bovendien kun je met het verse pizzadeeg van Tante Fanny meerdere pizza’s maken uit één verpakking.

Maak ook eens aubergine van de bbq met bruschetta kruiden.

Geschreven op: 13 april 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 13 april 2023Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen