Proteïne pannenkoeken recept
Proteïne pannenkoeken zijn perfect als ontbijt, lunch, diner of snack. Naast dat de whey pannenkoek je een flinke energie boost geeft, helpt het bij het opbouwen van spieren. Sporters hebben dus zeker baat bij deze lekkere en gezonde pannenkoek. Je eet de pannenkoek met een topping naar keuze en kunt hem zelfs vullen als je een volledige maaltijd wilt bereiden.
Ben je benieuwd hoe je een eiwit pannenkoek maakt? Hieronder vind je een makkelijk recept en tips over hoe je de pannenkoek kunt beleggen.
Hoe beleg je de eiwitpannenkoeken?
Je kunt een whey pannenkoek beleggen met een topping naar keuze. Denk hierbij aan vers fruit zoals aardbeien, frambozen, banaan, appel of bramen. Schenk er een beetje honing over om de pannenkoek extra veel smaak te geven. Uiteraard kun je de pannenkoek ook beleggen met zoet beleg zoals jam, stroop of Nutella. Het is maar net waar je zin in hebt en hoeveel calorieën je maaltijd of snack mag bevatten.
Ook lekker: Amerikaanse pancakes ’n heerlijk Amerikaans ontbijt recept of maak ’n wentelteefjes recept met boter kaneel en vanille, gebakken brood in een mengsel van ei, melk en kaneel.
Ga je liever voor hartig? Beleg de pannenkoek dan met zalm en creme fraîche of met (geiten)kaas en noten. Sporters die een stevige maaltijd of snack willen bereiden kunnen de pannenkoek ook vullen. Op deze manier is de pannenkoek super geschikt als volledige maaltijd. Neem de pannenkoek mee of eet hem als snelle en makkelijke maaltijd voor of na het sporten of op een drukke dag. Vul de eiwit pannenkoek bijvoorbeeld met spinazie, fetakaas en pijnboompitten of met gegrilde stukjes kip en groentes. Je kunt de pannenkoek zowel warm als koud eten. De pannenkoek is hierdoor ideaal om van te voren te bereiden en/of mee te nemen. In de koelkast blijft de pannenkoek één tot twee dagen goed.
Lekker smeersel voor op de eiwitpannenkoeken, maak ’n avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.
Ingrediënten
- 40 gr eiwitpoeder smaak naar keuze vanille of chocolate cookie zijn favoriet
- 40 gr havermout
- 150 ml melk optioneel plantaardig
- 1 ei
- olijfolie of boter scheutje of klontje
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar. Dit kan met een garde, maar kan eventueel ook met behulp van een blender of keukenmachine.
- Doe een scheutje olie of boter in een koekenpan. Wacht tot de pan goed opgewarmd is en giet dan een dun laagje pannenkoekenmix in de pan.
- Bak de pannenkoek op een niet al te hoog vuur. Zo voorkom je dat de pannenkoek aanbrandt. Wacht vervolgens tot de bovenkant van het beslag niet meer vloeibaar is. Til de pannenkoek voorzichtig op om te checken of de onderkant goudbruin is geworden. Zo ja, keer de pannenkoek dan om.
- Wacht nog eventjes en haal de pannenkoek dan van het vuur. Herhaal deze stappen tot de pannenkoekenmix op is. Beleg de pannenkoek naar keuze.
Tip: Ben je dop op snel én eenvoudig? Kies dan voor een kant en klare eiwitpannenkoekenmix. Voor twee pannenkoeken heb je 100 gram eiwit pannenkoekenmix en 200 ml melk of water nodig. Shake alles door elkaar en je bent klaar om te beginnen met bakken.
Tip: Je kunt in plaats van één of twee grote pannenkoeken ook meerdere kleine pannenkoeken maken. Dit is soms makkelijker qua bakken én om mee te nemen.
Maak ’n rucola pesto met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook om op je proteïne pannenkoeken te smeren of neem dit basisrecept pannenkoeken bakken.
Geschreven op: 28 oktober 2022
Lees verder
Recente recepten en artikelen