Rabarber maken is een eitje!
Wat is rabarber
Je kent ze wel, harde en stevige stelen groen, groen-rood of rood, dat is rabarber. De groene stelen zijn wat zuur, de rode smaken zachter en zoeter. Dunne en stevige stelen smaken het lekkerst.
Rabarber is een echte voorjaarsgroente en zowel koud als warm is het heerlijk. Meest maak je er een compote van, schep je het door je yoghurt of bak je er een zoet baksel van. Rabarber heeft dan ook echt iets weg van fruit maar ’t is toch echt een groente.
Doen: Rabarber maken zo doe je dat
Rabarber is reuze gezond, rabarber zit tjokvol antioxidanten en is rijk aan mineralen zoals calcium, kalium en mangaan. Rabarber bevat maar weinig calorieën en lekker veel vezels.
Het seizoen voor rabarber is maar kort, van april tot juli en vaak in mei op z’n best.
Rabarber koken doe je zo
Rabarber kan je op meerdere manieren bereiden maar koken is het meest makkelijk en snel. Was de rabarber en snij in kleine stukjes. Deze doe je in een pan met een klein laagje water en laat het in zo’n 10 minuten tot een kwartier stoven. Eventueel voeg je wat sap van een sinaasappel toe voor een mooie roze kleur en een schep suiker naar smaak. Kaneel en of vanille zijn ook aan te raden. Rabarber koken doe je zó!
Taart: Rabarber crumble taart met havermout een zoet baksel met krokante crumble en een bite van havervlokken.
Inspiratie: Rabarber 6 x de lekkerste rabarberlimonade, ijs van rabarber of rabarber uit de oven, wat maak jij?
Geschreven op: 12 april 2022
Lees verder