Rabarber maken is een eitje!
Rabarber is een echte voorjaarsgroente en zowel warm als koud heerlijk. Meestal maak je er een compote van, roer je het door je yoghurt of bak je er een zoet gebak van. Rabarber heeft namelijk veel weg van fruit, maar het is toch echt een groente.
Wat is rabarber
Je kent ze wel, de harde en stevige stelen in het groen, groen-rood of rood; dat is rabarber. De groene stelen zijn wat zuur, terwijl de rode stelen zachter en zoeter van smaak zijn. Over het algemeen smaken dunne en stevige stelen het lekkerst.
Rabarber is enorm gezond; het zit boordevol antioxidanten en is rijk aan mineralen zoals calcium, kalium en mangaan. Bovendien bevat rabarber weinig calorieën maar veel vezels.
Het seizoen voor rabarber is kort, van april tot juli, met mei als hoogtepunt.
Rabarber kun je op verschillende manieren bereiden, maar koken is het makkelijkst en snelst. Was de rabarber en snijd het in kleine stukjes. Doe deze in een pan met een klein laagje water en laat het in 10 tot 15 minuten stoven. Voor een mooie roze kleur kun je wat sap van een sinaasappel toevoegen en naar smaak suiker, kaneel en/of vanille. Zo maak je snel en eenvoudig gekookte rabarber.
Taart: rabarber crumble met havermout, een zoet baksel met krokante crumble en een bite van havervlokken.
Inspiratie: rabarber 6x de lekkerste rabarberlimonade, ijs van rabarber of rabarber uit de oven, wat maak jij?
Lees verder