Kruidenboter zelf maken

Kruidenboter zelf maken

Kruidenboter zelf maken ofwel een boter met verse kruiden recept. Het is zó makkelijk om dit zelf te doen en 't is snel klaar. Enkel zachte roomboter, verse kruiden, knoflook en grof zeezout voor een bite. Old school klassieke kruidenboter is gewoon lekker. Als voorgerecht met stokbrood, bij de gourmet of zomerse barbecue, eigenlijk ontbreekt deze knoflookboter nooit. Verse kruiden kan je in overvloed gebruiken, het citroensap haalt de smaak van de kruiden naar boven.

Kruidenboter

Klassieke kruidenboter

3.3 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Kruidenboter zelf maken, een boter met verse kruiden knoflook en grof zeezout recept. Makkelijk en snel klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 8 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroensap
  • zeezout grof
  • peper vers gemalen

Instructies

  • Hak de kruiden fijn. Meng de boter met de bieslook, peterselie, knoflook, citroen­sap, zeezout en peper naar smaak.
  • Verpak de boter in vetvrij papier en draai deze dicht tot een rol.
  • Leg de kruidenboter in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven. Boter met verse kruiden, zó doe je dat.

Kruidenboter met rozemarijn en cranberries is een leuke variant.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024