Red velvet cake – 3 x waarom

Red velvet cake bakken

Red velvet

Je hebt er ongetwijfeld al wel eerder van gehoord: red velvet cake. Het is ook goed mogelijk dat je deze lekkere taart al eens eerder gegeten hebt. Als je het zelf leuk vindt om taarten te bakken, is een red velvet cake recept uitproberen een absolute aanrader. Waarom je deze taart echt een keer zelf moet maken? 3 x Waarom.

De smaak van red velvet taart

Een van de redenen om zelf een keer een red velvet cake te maken, is niet alleen de kleur die té gek is maar ook om de smaak. De lichte chocoladesmaak die je proeft door de toevoeging van cacao. Dé rode taart met roomkaas glazuur is dan ook niet meer weg te denken uit het taartenbeeld. Als je deze nog nooit gegeten hebt, is het zeker een aanrader om deze taart eens zelf te maken. Maar ook als je al weet hoe lekker een red velvet cake is, is het leuk om deze zelf eens te maken.

Ook lekker: Chocoladetaart recept met fudge.

Het uiterlijk van de taart

De red velvet cake is voornamelijk heel populair om het uiterlijk. De taart kenmerkt zich namelijk door de rode cakelaag met daarop de romige topping. Door de rode cakelaag, wat we niet heel veel zien in taarten, heeft het een bijzonder uiterlijk en mede daarom is de cake zo ontzettend populair. En hoe leuk is het als jij deze taart met het bijzondere uiterlijk gewoon thuis kunt maken? Zo serveer je hoe dan ook een taart met een mooie uitstraling.

Mega makkelijk red velvet maken

Waarom je ook een keer een red velvet cake zelf zou moeten maken, is omdat dit helemaal niet moeilijk is. Mega makkelijk met cake ingrediënten. Oók als je nog maar weinig ervaring hebt met het bakken van taarten is dit er eentje die moet lukken. Wat je nodig hebt voor een red velvet cake zijn onder andere rode kleurstof, cacaopoeder, karnemelk, boter, suiker, eieren, bloem, roomkaas crème. Er bestaan echter ook al kant-en-klare mixen voor red velvet cake, waar je nog maar enkele andere ingrediënten aan toe hoeft te voegen. Als je hiervoor kiest ben je al helemaal snel klaar met het bereiden van deze taart.

Dus er zijn meerdere redenen om deze taart eens zelf te maken; simpel te doen, fijne smaak van cacao en de taart heeft een té gekke kleur, 3 x daarom. De taart is niet voor niets ontzettend geliefd, waardoor het zeker leuk is om het een keertje te proberen. Wie weet wordt het wel één van jouw favoriete taart recepten.

Lekker: Red velvet koekjes met witte chocolade ’n glutenvrij recept.

Red velvet cake maken

CUPcakes: Red velvet cupcakes met roomkaas frosting met de té gekke Red Velvet kleur.

Geschreven op: 21 augustus 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 23 augustus 2022Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen