Simpele en gezonde eet tips

Eettips gezond eten

Iedereen heeft wel eens van die momenten waarop je even niet op let wat je eet en drinkt, zoals wanneer je op vakantie bent en gewoon lekker wilt genieten van lekker eten en drinken. Daarna kan het wel fijn zijn om je weer gezond en fit te voelen. Gelukkig kan dit op veel verschillende en gemakkelijke manieren zodat er voor ieder wat is dat bij hem of haar past. Ben je benieuwd wat je allemaal kan doen om je weer gezond en fit te voelen? Lees snel verder.

Sapjes

Het voedingscentrum raadt mensen aan om 200 gram fruit en 250 gram groente per dag te eten. Dit kan soms lastig zijn om dit te behalen. Door sapjes te drinken met veel groente en fruit er in kan je op een makkelijke manier aan de juiste hoeveelheid komen. Er zijn eindeloos veel combinaties die je kan maken waardoor je zelf kan uitvinden welke je het lekkerst vindt en elke dag kan afwisselen zodat het makkelijker blijft om vol te houden. Daarnaast kan je op verschillende sites ook sapjes bestellen, zodat je het zelf niet steeds hoeft te maken, zoals bijvoorbeeld op Happyjuicy.nl

Lichaam reinigen

Na een aantal dagen ongezond geleefd te hebben kan het verstandig zijn om je lichaam te reinigen. Je lever doet dat normaal gezien voor je, maar als je een aantal dagen ongezond gegeten hebt kan het goed zijn om je lichaam een handje te helpen. Je kan je lichaam een handje helpen door bijvoorbeeld je voedselpatroon aan te passen, dit reinigt de lever namelijk. Wat je eventueel zou kunnen veranderen aan je voedselpatroon:

// Eet meer vette vis

want hier zit omega-3 in wat ervoor zorgt dat ontstekingen minder worden.

// Drink thee of koffie

want hier zitten antioxidanten in die de giftige stoffen uit je lichaam haalt.

// Eet meer kruisbloemige groenten

zoals spruitjes, bloemkool of boerenkool want deze bevatten antioxidanten en hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Lekker: Avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Laat de alcohol even staan

De lever, die de giftige stoffen uit je lichaam filtert, wordt heel erg aangetast door alcohol. Om deze reden is het goed om de alcohol even te laten staan wanneer je je lichaam wilt laten reinigen. Door te lang en veel alcoholgebruik kan de lever zelfs zo erg aangetast worden dat het voor blijvende schade kan zorgen. Hierdoor kan de lever andere giftige stoffen ook minder goed afvoeren in de toekomst wat natuurlijk erg slecht voor je is.

Gezonde eet en drink tips

Lekker en gezonde snack: Kiwi avocado salsa met rode ui en koriander.

Geschreven op: 18 mei 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 18 mei 2022Laatste update: 29 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen