S’mores recept

S’mores een zomerse hit van de bbq, ’n Amerikaans zomertoetje.

Smores recept 3 x

3 x S’mores recept voor op de bbq in de oven of uit de pan, hoe eet jij je s’mores het liefst? Op welke manier zijn s’mores jouw favoriet?

Neem voor de koekjes een simpel digestive biscuit, graham cracker of ’n koekje waar al chocolade op zit. Voor de chocolade kan je het beste een dunne reep nemen dat smelt het beste.

S’mores recept uit de oven

Neem:
Biscuit / Marshmallow / Chocolade / Gietijzeren pan of ovenschaal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak 200 gr chocolade in kleine stukjes en verdeel op de bodem van de pan of schaal. Bedek met zo’n 30 marshmallows en bak in 10 minuten of totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows mooi bruin zijn. Dip met de koekjes in de pan. Wil je ’t extra chewy en crunchy maken? Voeg wat fudge en hazelnoten toe op de bodem bij de chocolade.

Ook lekker: S’mores brownie recept marshmallow en koekjes, ’n brownie ofwel deze guilty pleasure is chewy van buiten en mega smeuïg van binnen.

S’mores recept van de bbq

Neem:
Biscuit / Marshmallow / Chocolade / Aluminiumfolie / Stokjes
Neem een stukje folie, leg hier een biscuitje op, ’n stukje chocolade, de marshmallow en nog ’n biscuit. De folie draai je dicht. Leg dit pakketje 5 minuten op de bbq, open en je chocolade en spek is smeuïg en gesmolten. Lekker joh, bbq s’mores.

Zit je bij een kampvuur of vuurkorf dan kan je het ook zó doen:
Prik de marshmallow op stokjes en draai, rooster boven het vuur, zodra de marshmallow begint te kleuren en rondom een beetje gekarameliseerd is aan de buitenkant stop je deze tussen 2 koekjes met chocolade. Als je even wacht (als dat lukt..) zal ook de chocolade gaan smelten.

Ook lekkker: Banaan van de bbq met chocolade zeezout caramel, marshmallow en ijs of maak eens Mousse au chocolat.

Chocolade koekjes

S’mores recept uit de pan

Neem:
Biscuit / Marshmallow / Chocolade / Gietijzeren pan
Hak 200 gr chocolade in kleine stukjes en verdeel op de bodem van de gietijzeren pan. Bedek met zo’n 30 marshmallows en zet de pan op de barbecue boven indirecte hitte en bak de S’mores dip totdat de chocolade gesmolten is en de marshmallows goudbruin zijn. Dip met koekjes.
Wil je ’t extra lekker maken? Besprenkel met gezouten karamelsaus en gehakte pinda’s. Het perfecte barbecue toetje, traditioneel Amerikaans s’mores dip recept.

Ook lekker: Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker of maak eens ’n rabarber dessert met sinaasappel van de barbecue. Past perfect voor ’n zwoele zomeravond.

Geschreven op: 1 juni 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 1 juni 2021Laatste update: 25 juni 2023