Zes snelle weekendhapjes!
Het weekend vieren we met lekkere hapjes die in korte tijd op tafel staan: ricotta toast, spiesjes en meer.
Het is weekend! Vier het met zes snelle en heerlijke weekendhapjes die in een mum van tijd op tafel staan! Hapjes van crostini tot capreseprikkers. We geven je zes tips!
// 1. Ricotta-blauwe bes
Ricotta met blauwe bessen, honing en tijm op een knapperige bodem. Smullen geblazen!
Neem 2 sneetjes tramezzini sandwichbrood, toast ze en snijd ze in vieren. Bestrijk elke toast met ricotta, druppel er wat honing overheen en werk af met blauwe bessen en eventueel een takje tijm. Zo zet je snel en eenvoudig 8 ricotta-toast hapjes op tafel.
Ook lekker: vers fruit uit de vriezer om af te koelen.
// 2. Crostini met burrata
Een smaakvolle combinatie van romige burrata met zoute ansjovis en knapperige gefrituurde salie. Extra lekker op een knapperige crostini, die je gemakkelijk zelf kunt maken in de oven. Je kunt deze crostini met burrata goed van tevoren bereiden. Scheelt jou weer tijd tijdens de borrel!
> naar het recept: crostini met burrata en salie.
// 3. Krokante rijstvellen met tonijn
Verander rijstvellen in krokante kuipjes door ze te frituren. Vul ze met jouw favoriete tonijnvulling voor een verrassend hapje.
> naar het recept: rijstvellen met tonijn.
// 4. Salie fritti
Dit moet je proberen: salie fritti. Gefrituurde salie met daartussen ansjovis in een krokant en luchtig jasje. Een perfect voorbeeld van de schoonheid van de Italiaanse keuken waar eenvoudige ingrediënten worden omgetoverd tot culinaire hoogstandjes.
> naar het recept: salie fritti met ansjovis.
Ook lekker: koude yoghurtsoep met geroosterde amandelen. Dit is een topgerecht om in je koelkast te hebben voor na de borrel.
// 5. Caprese spiesjes
Deze hapjes op een stokje zijn ideaal voor tijdens de borrel of als vooraf. Makkelijk om te maken en van tevoren klaar te zetten en altijd een hit bij je gasten.
> naar het recept: caprese spiesjes met basilicum.
Maak je borrel compleet met deze eenvoudige en smakelijke caprese hapjes op een stokje.
// 6. Smeersels en dips
Lekker smeren met deze zelfgemaakte spreads! Van tapenade tot smeersels en sausjes. Van guacamole en hummus tot pesto-avocado dip.
> naar het recept: pesto avocado dip.
> naar het recept: tomaten tapenade rode pesto.
> naar het recept: sardientjes – makreelspread.
> naar het recept: groene pesto van basilicum.
> naar het recept: guacamole met tortillachips.
> naar het recept: hummus met tahin.
> naar het recept: yoghurt dip met Griekse yoghurt.
// Verse vijgen met Italiaanse ham
Extra tip: verse vijgen met Italiaanse ham en mozzarella zijn gemakkelijk te maken en heerlijk van smaak. Leg ze mooi op een schaal; je kunt de ingrediënten gewoon zo serveren en opeten.
Lees verder
Recente recepten en artikelen