De leukste Food Festivals van ’t voorjaar 2020

’t Voorjaar in op één van de leukste food festivals van 2020. Love it!

Food Festivals voorjaar 2020

Food festivals, ook in ’t voorjaar zijn er food events, we love them! Hier op een rij, blok jij je agenda voor de leukste? Eten, lekkers bij de leukste foodtrucks halen op ’n rij, drinks, smoothies, gezelligheid! Van bekend tot onbekende food standjes ontdek altijd iets leuks, vier de lente!

Food festivals Februari 2020

Lente komt eraan, welk food festival kies jij dit voorjaar?

# 16 februari – iedere 3de zondag van de maand FeelGood Market / Eindhoven FeelGood Market, evenement vol duurzame, handgemaakte, originele en inspirerende (streek)- producten, lekkere (bio) happen, dranken, workshops en live muziek. Een dag uit voor ’t hele gezin.
# 19 – 23 februari Chocoa festival / Amsterdam Voor echte chocolovers van elke leeftijd. Tijdens het Chocoa Chocolade Festival leer je over de herkomst, productie en smaak van chocolade.
# 23 februari Ramen Festival / Amsterdam De 2de editie van het enige echte ramen festival in het prachtige atrium van het monumentale gebouw ‘Het Sieraad’ in Amsterdam West. Een festival voor iedereen die ramen kan slurpen. Jong of oud, ramen expert of ramen leek, iedereen is welkom. Dé perfecte gelegenheid om diverse ramen te proberen.

Maak zelf de lekkerste ramen noodle soep.

# 28 februari Japan Winter Festival / Amsterdam ’t Winter Festival in het teken van Japan. Japanse foodhal met oa sushi, ramen en vegan sushi. Japanse thee, verlichte cherry blossoms en nog veel meer.
# 29 februari – 1 maart Veggie World / Utrecht Veggie World is de grootste plantaardige vegan lifestyle beurs van Nl. Voor de flexitariër, vegetariër en voor de bewuste consument, Veggie World is voor iedereen die meer plantaardige producten wil eten.

Food festivals Maart 2020

# 1 maart Foodini Food Fest / Amsterdam ’t Concept is simpel, 5 van de tofste restaurants komen voor één dag samen op één locatie om daar samen 5 gangen te koken en ’t menu kost 5 tientjes. Ofwel 5 restaurants, 5 gangen, 5 tientjes. Foodini Food Fest editie 2 is een feit.
# 7 – 8 maart Hotelnacht / Zandvoort aan zee Op vakantie in eigen stad dat is ’t idee van de hotelnacht. Een kamer boeken bij de leukste hotels dit keer in Zandvoort aan zee voor weinig. Het weekend zit vol events zodat je je niet hoeft te vervelen op je hotelkamer.
# 9 – 15 maart Vegetarische Restaurantweek Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, organiseert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners de Vegetarische Restaurantweek. Vegetarisch eten, niet alleen thuis maar ook uit.
# 13 – 15 maart Amsterdam Coffee Festival / Amsterdam Duizenden coffee lovers komen naar dit event en staan te popelen om de nieuwste trends te ontdekken, kennis met elkaar te delen, en natuurlijk een tof feestje te bouwen. Wat wil je nog meer? See you there!
# 16 maart – 2 april Restaurant Week Een 3-gangen diner bij de beste 500 restaurants van Nl voor € 28,50. Dat is ’t concept van de Restaurant Week.
# 20 – 22 maart Amsterdam Wine Festival / Amsterdam Kom naar de Westergasfabriek en vier de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond. In deze 7de editie maak je een reis langs de wijnlanden uit Zuid Amerika, Zuid Afrika en Australië. Proef de cultuur, het eten en natuurlijk de wijnen uit deze fantastische wijnlanden. De leukste bands en Dj’s zijn erbij.
# 20 – 21 maart Gin en Rum Festival / Leiden Hét Gin en Rum walhalla, proef meer dan 100 verschillende gins en rum terwijl je geïnspireerd wordt door de mooiste verhalen. Ontmoet de makers en geniet van de vertrouwde klassiekers, ontdek de meest bijzondere combi’s.
# 27 – 29 maart terrassen Festival / Utrecht Spring & Japan ’t voorjaar staat in het teken van the land of the rising sun. Het Janskerkhof ’t weekend gevuld met Sushi, Sashimi, Okinomiyaki, Japanse cocktails, bieren, Sake en nog veel meer Japanse happen!
Het Utrechtse terrasseizoen is geopend.
# 28 maart Gin en Rum Festival / Breda
# 29 maart – iedere 4e zondag van de maand Pure Markt / Park Frankendael De Pure Markt is een reizende zondags markt. Je vindt de markt op drie vaste, groene, autovrije locaties in Amsterdam. Niet alleen voor de boodschappen ga je naar de Pure Markt, ook voor een sappige burger, frisse oesters, ’n koud biertje of een stuk taart. Zitten op de terrassen of picknicken in het gras, luisteren naar live muziek terwijl de allerkleinsten een rondje zweven in de zweefmolen.

Maak zelf je eigen voorjaars festival cocktail.

Fresh coconut

Food festivals April 2020

# 3 – 5 april Hop On Hop Off Festival / Breda Geen ‘gewoon’ speciaalbier festival. Bij deze 3de editie van het Hop On Hop Off Festival Breda zorgen bijzondere brouwerijen en foodtrucks dat je kunt genieten van van alles, en ’t gaat veel verder dan dat..
# 9 april – 30 augustus Biertentoonstelling / Amsterdam In ’t Amsterdam Museum een tentoonstelling over bier. Amsterdam anno nu telt vele ambachtelijke bierbrouwerijen en Heineken is een absolute wereldspeler, maar stad en brouwers delen een lange voorgeschiedenis.
# 11 april Bollywood & Indian Food Festival / Amsterdam Indian food & drinks, ook aan vega, vegan & halal is gedacht. Pop-up restaurants en foodtrucks, DJ’s, live entertainment en meer.
# 12 april – iedere 2e zondag van de maand Pure Markt / Amstelpark De Pure Markt is een reizende zondags markt. Je vindt de markt op drie vaste, groene, autovrije locaties in Amsterdam. Niet alleen voor de boodschappen ga je naar de Pure Markt, ook voor een sappige burger, frisse oesters, ’n koud biertje of een stuk taart. Zitten op de terrassen of picknicken in het gras, luisteren naar live muziek terwijl de allerkleinsten een rondje zweven in de zweefmolen.
# 24 – 27 april Toost Festival / Brielle De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk festival voor de hele familie.

Food festivals Mei 2020

# 1 – 3 mei Toost Festival / Vlaardingen De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk food festival voor de hele familie.
# 7 – 10 mei Festival Trek / Rotterdam De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 8 – 10 mei Toost Festival / Alphen aan den Rijn De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk food festival voor de hele familie.
# 9 – 10 mei Food Festival Venhuizen / West-Friesland De 4de editie van het grootste openlucht restaurant van West-Friesland met rollende keukens, live muziek en kinderactiviteiten. Zie ik je daar?
# 14 – 16 mei Bierproeffestival / Den Haag Drie dagen lang zo’n 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op ’t Bierproeffestival. De Grote Kerk wordt omgetoverd tot een festivalterrein met terras en foodtrucks.
# 15 – 17 mei < Toost Festival / Hoekse Waard De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk food festival voor de hele familie.
# 15 – 17 mei Italië Evenement / Kasteel de Haar Ontdek, proef en beleef Italië. De 17de editie van het Italië Evenement.
# 16 mei Drinks Amsterdam / Amsterdam Het afgelopen 10 jaar stond in het teken van gin. En de volgende 10 jaar? Dat kun je gaan ontdekken op Drinks Amsterdam. Op dit event kun je, naast gin, talloze mooie dranken ontdekken die misschien wel je nieuwe favoriet kunnen zijn.
# 17 mei Sein Festijn / Haarlem Het Seinfestijn is een food & lifestyle market in het hart van Haarlem. Dompel je onder in de gezellige, ongedwongen sfeer van deze kleinschalige markt en laat je verwennen met eten, inspiratie voor in je huis en vind leuke en originele cadeautjes voor de mensen om je heen en voor jezelf.
# 17 mei – iedere 3de zondag van de maand Pure Markt / Amsterdamse bos De Pure Markt is een reizende zondags markt. Je vindt de markt op drie vaste, groene, autovrije locaties in Amsterdam. Niet alleen voor de boodschappen ga je naar de Pure Markt, ook voor een sappige burger, frisse oesters, ’n koud biertje of een stuk taart. Zitten op de terrassen of picknicken in het gras, luisteren naar live muziek terwijl de allerkleinsten een rondje zweven in de zweefmolen.
# 20 – 24 mei Rollende keukens / Amsterdam In ’t Westerpark de 13de editie van de Rollende keukens, de beste mobiele keukenkarren uit eigen land én van over de grens zorgen voor één groot openluchtrestaurant. De toegang is gratis en open van 13:00 tot 23:00.
# 21 – 23 mei Toost Festival / Hendrik-Ido-Ambacht De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk festival voor de hele familie.
# 21 – 24 mei Festival Trek / Maastricht De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 21 – 24 mei Appeltje Eitje / Roosendaal Food & Drinks met kwaliteit en toegankelijkheid voorop.
# 22 mei Het Tapas Festival / Amsterdam Dompel je voor één dag onder in Spanje met tapas, sangria, DJ’s, live acts en meer.. Ongedwongen genieten met de voeten in het zand en een sangria in je hand.
# 22 – 24 mei Stoer Voer / Enschede Een relaxte festivalsfeer, dat is Food Festival Stoer. Genieten van verrassend en duurzaam eten & drinken. Rollende keukens bereiden met veel passie hun gerechten pal voor je neus. Naast het geweldige eten, drink je heerlijke lokale en duurzame wijnen en speciaal bieren. Uiteraard worden kinderen bij ons niet vergeten en zorgen wij met onze vinyl dj’s, bands en andere activiteiten.
# 24 – 25 mei FoodFest Cadzand / Cadzand-Bad (NL) FoodFest hét festival met de focus op eten, drinken en muziek. FoodFest is géén food truck festival, wel een waar culinair paradijs.
# 28 mei – 1 juni Festival Trek / Utrecht De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.
# 29 mei – 1 juni Taste of Amsterdam / Amsterdam Ontdek de ultieme ‘foodie playground’ van Amsterdam, meer dan 100 gerechten van de beste, leukste en meest spraakmakende restaurants van Amsterdam. Zij serveren verkleinde versies van hun “signature dishes” uit ’t restaurant zo kan je lekker veel proeven. Ontdek Taste of Amsterdam tijdens het Pinksterweekend.
# 29 mei – 1 juni Hap Stap festival / Tilburg Happen, stappen en entertainment, een laagdrempelig festival, voel je welkom!
# 29 mei – 1 juni Amsterdam kookt / Amsterdam, Amsterdam Kookt is ’n volledig ingericht buitenrestaurant. Hét foodfestival met exclusieve en Internationale keukens, luxe lounges, high end beverages en een perfecte 5-sterren service.
# 29 mei – 1 juni Toost Festival / Wijk bij duurstede De food-lineup van Toost is om je vingers bij af te likken. Op het rollende podium is live muziek aanwezig afgewisseld met een aantal dj’s. Knus, intiem en ’n heel toegankelijk food festival voor de hele familie.
# 30 mei – 1 juni Bourgondisch Bernoulli / Groningen Lekker eten, sprankelende wijntjes, rollende keukens, speciale biertjes en live muziek. Dat is Bourgondisch Bernoulli, een bourgondisch weekendje Groningen op ’t Bernoulliplein.
# 31 mei Vegenement VegFestNL / Goes 3de editie van dit festival. ’t Is een veganistische productmarkt met een duurzaam kinderspeelplein, een sprekerstent en foodcourt.

Fresh coconut food festival

Maak zelf je Festival Food! Vegaburger van champignons en kikkererwten.

Geschreven op: 10 februari 2020