Tips en recepten voor een geslaagd feestje

Hapjes tijdens Kerst

Feestje?! Wie is er niet dol op. Gezelligheid, drankjes en heerlijke hapjes. Tips en recepten voor een geslaagd feestje. Maar wanneer je zelf een feestje geeft, is het soms ingewikkeld om op een snelle en eenvoudige manier lekkere hapjes voor te schotelen, die er ook nog eens goed uitzien. Daarnaast wil je niet de hele avond in de keuken staan.

Een feestje geven met lekkere hapjes waarbij je zelf ook van je feestje kunt genieten schijnt niet altijd de makkelijkste opgave te zijn. Daarom tips en recepten voor een geslaagd feestje.

Begin met ’n cocktail en hou het verder wat betreft de drankjes eenvoudig. Zorg ervoor dat je genoeg glazen in huis hebt en haal bier, wijn en wat spa in huis. Met deze basis zit je altijd goed.

Maak indruk met een welkomstdrankje die je eventueel van tevoren al kunt maken. Probeer eens dit recept voor een aardbei limoen cocktail die er ook nog eens leuk uitziet.

Ben je opzoek naar snelle en eenvoudige hapjes om klaar te maken? Probeer dan eens deze bladerdeeghapjes met knakworst. Ze zijn ideaal voor op een feestje en heel makkelijk om te maken. Je kunt ze eventueel ook al van tevoren maken. Dan serveer je ze gewoon koud, ook dan zijn ze nog steeds erg lekker.

Nog een snel hapje om te bereiden zijn deze serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten. Prik ze op een feestelijk prikkertje en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

Een erg feestelijk hapje dat er onweerstaanbaar uitziet is dit recept voor zalm- en komkommerrolletjes. Naast het feit dat ze er ontzettend goed uitzien, zijn ze ook heel erg goed van smaak.

Nog een feestelijk hapje is dit courgette mini-pizza’s recept. Daarnaast zijn ze ook nog eens vegetarisch, ideaal voor als je niet-vleesetende gasten hebt.

Er zijn natuurlijk ook altijd gasten die aan de lijn zijn. Deze geroosterde cashewnoten zijn daar de ideale oplossing voor. Ze zijn in een handomdraai klaar.

Kijk voor meer: hapjes.

Door Geschreven op: 14 oktober 2018Laatste update: 30 november 2020

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen