Tips en recepten voor een geslaagd feestje!

Hapjes tijdens Kerst

Wie houdt er nou niet van een feestje? Feestjes zitten vaak vol gezelligheid, drankjes en heerlijke hapjes. Maar wanneer je zelf een feestje geeft, is het soms ingewikkeld om op een snelle en eenvoudige manier lekkere hapjes voor te schotelen, die er ook nog eens goed uitzien. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet de hele avond in de keuken staan waardoor je geen tijd meer hebt om met je gasten te kletsen.

Een feestje geven met lekkere hapjes waarbij je zelf ook van je feestje kunt genieten schijnt niet altijd de makkelijkste opgave te zijn. Daarom zal ik in dit artikel een aantal tips, ideale hapjes recepten en een feestelijk drankje uitlichten.

Om bij de drankjes te beginnen, is het natuurlijk heel leuk om een goede cocktail te serveren. Al dan niet als welkomstdrankje. Houd het verder wat betreft de drankjes eenvoudig. Zorg ervoor dat je genoeg glazen in huis hebt en haal bier, verschillende soorten wijn en ook een paar opties voor non-alcoholische drankjes in huis. Met deze basis is er altijd genoeg keuze voor iedereen.

Aardbei limoen cocktail recept

Maak indruk met een welkomstdrankje die je eventueel van tevoren al kunt maken. Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een heerlijke aardbei-limoen cocktail, die er ook nog eens spectaculair uitziet!

Knakworstjes in bladerdeeg recept

Ben je opzoek naar snelle en eenvoudige hapjes om klaar te maken? Probeer dan eens deze bladerdeeghapjes met knakworst. Ze zijn ideaal voor op een feestje en heel makkelijk om te maken. Je kunt ze eventueel ook al van tevoren maken. Dan serveer je ze gewoon koud, ook dan zijn ze nog steeds erg lekker.

Serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten recept

Nog een snel hapje om te bereiden zijn deze serranoham rolletjes met zongedroogde tomaten. Prik ze op een feestelijk prikkertje en ze zijn klaar om geserveerd te worden.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Een erg feestelijk hapje dat er onweerstaanbaar uitziet is dit recept voor zalm- en komkommerrolletjes. Naast het feit dat ze er ontzettend goed uitzien, zijn ze ook heel erg goed van smaak.

minicourgettepizza's recept

Nog een feestelijk hapje is dit courgette mini-pizza’s recept. Daarnaast zijn ze ook nog eens vegetarisch, ideaal voor als je niet-vleesetende gasten hebt.

Geroosterde cashewnoten recept

Er zijn natuurlijk ook altijd gasten die aan de lijn zijn. Deze geroosterde cashewnoten zijn daar de ideale oplossing voor. Ze zijn in een handomdraai klaar.

Kijk voor meer hapjes op onze hapjes pagina.