Tomaat ontvellen ’t pellen doe je zó

’n Tomaat ontvellen hoe doe je dat? Ontvelde tomaten ofwel tomates pelées maak je makkelijk met ’n pan gevuld kokend water en met een bak ijswater, ’t pellen doe je zó.

Tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen doe je zó

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snij met een scherp mesje een kruisje in de onderkant van de tomaten, niet te diep, enkel het velletje niet in het vlees.
  2. Dompel de tomaten éen voor een in het kokende water tot de velletjes beginnen te krullen, zo’n 15 tellen.
  3. Haal de tomaten uit het kokende water en leg ze in koud water en trek de velletjes eraf. Zorg ervoor dat ’t water steeds weer kookt als je er een nieuwe tomaat in dompelt.

Laat de tomaten drogen op keukenpapier.

Lekker: ’n Salade van tomaat, ui en koriander enselada chilena recept.

Tomaten inmaken

Tomaten inmaken doe je met inmaakpotten die gesteriliseerd zijn, vul ze met de ontvelde tomaten en wat kookvocht bestrooi met ’n snuf zout en een paar blaadjes basilicum in de pot en vul eventueel op met extra kokend water. Sluit de potten af en laat zo’n 25 minuten steriliseren in ruim kokend water. Laat de potten afkoelen in het water, droog af en bewaar op een koele, droge en donkere plaats.