Vegan snacks voor de airfryer – de lekkerste!

Vegan snacks voor de airfryer

Vegan snacks voor de airfryer – dit zijn ze:

Heb je pas een airfryer gekocht en ben je benieuwd wat de lekkerste vegan snacks voor in de airfryer zijn? Met een airfryer kun je alle kanten op. Denk aan krokante aardappelen, groentechips en jawel zelfs een (vegan) boterkoek. Zo kan je ook heerlijke vegan hapjes bereiden. Perfect voor een avondje snacken met vrienden of familie. 6 Tips voor de lekkerste vegan snacks uit de airfryer op ’n rij.

Vegan kipcorn

Vegan kipcorn is een overheerlijke vegan snack. Waarom? Deze snack is vrij van vlees en bevat veel smaak en natuurlijk ook om het krokante korstje. Als je deze snack proeft, zal je hem vrijwel niet van de originele kipcorn kunnen onderscheiden. De vegan kipcorn is dan ook zeker een aanrader.

Vegan bitterballen

Vegan bitterballen zijn net zo lekker, misschien wel lekkerder als bitterballen mét vlees. Geloof me! Kies je voor een goed merk, dan is de vegan bitterbal minstens even mals, krokant, goudkleurig en rond als andere bitterballen. Wedden dat al jouw (vegan)vrienden hiervan zullen genieten? Met bitterballen maak je je feest compleet.

Vegan nuggets

Wat dacht je van vegan nuggets? Dit zijn wel hele bijzondere nuggets. Zo hebben ze een vulling van verse bloemkool, romige vegan cheddar kaas, een snuf chilipeper en een lekkere krokante korst. Doe je ze in de airfryer, dan zullen ze té gek lekker smaken.

Zoete aardappelfriet

Doe wat zoete aardappelfriet in de airfryer en je hebt iets om te combineren met de rest van jouw lekkere airfryer snacks. Een zoete aardappel hoeft als je friet gaat maken niet vooraf geschild te worden. Zorg er wel altijd voor dat je de aardappelen goed afspoelt, zodat het vuil eraf is. Dan is het geen probleem om de schil te laten zitten. Zo blijven de voedingsvezels ook behouden.

Doe je zoete aardappelen in de airfryer, dan heb je hier veel minder olie voor nodig dan voor de frituurpan. Je snijdt de frietjes in lange repen, doet ze vervolgens in een kom met olie en zorgt ervoor dat de olie goed over de friet verdeeld is. Vervolgens doe je ze in de airfryer.

Doe je de zoete aardappel friet toch liever in de oven, dat kan natuurlijk ook.

Mini rosti’s

Ook heerlijke snacks voor in de airfryer zijn mini rosti’s. Dit zijn lekkere krokante aardappelsnacks die je eenvoudig in de airfryer kunt bereiden. Let wel op dat je een speciale verpakking koopt voor de airfryer, zodat je zeker weet dat je de juiste rosti’s voor de airfryer hebt.

Nog ’n idee: Rosti uit de pan.

Veggie sticks

Ook erg lekker voor in de airfryer zijn veggie sticks. Dit zijn overheerlijke vleesvervangers uit de vriezer die eenvoudig in diverse gerechten te gebruiken zijn. De sticks zijn gemaakt van wortel, doperwt en maïs. Wil je jezelf of je gezin eens wat vegetarisch voorschotelen, dan zijn veggie sticks zeker een goed idee.

Ook lekker als snack: Champignon spies gemarineerd.

Vegan snacks in de airfryer

Ook lekker bij ’n party: Rucola pesto maken met walnoten, (vegan)parmezaanse kaas en knoflook. Of maak ’n Avocado dip en gebruik vegan yoghurt.

Geschreven op: 18 juli 2022

Lees verder

Door Geschreven op: 18 juli 2022Laatste update: 2 februari 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter

Recente recepten en artikelen