Week zonder vlees 2023

Waanzinnig, de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel gaat van start. Van 6 tot en met 12 maart 2023, jij doet toch mee? Samen maken we ’t verschil en zijn vooral deze week vegetarische recepten meest favoriet.

Week zonder vlees 2023

Afgelopen jaar is ook zuivel toegevoegd aan de campagne, waarbij je zuivelproducten afkomstig van dieren ook gaat vervangen voor een plantaardig alternatief. Mocht dit jaar de eerste keer zijn, je bent niet alleen want vorig jaar deden maar liefst 2,4 miljoen Nederlanders mee.

Week zonder vlees zesde editie

Een week zonder vlees en zuivel: da’s een eitje! Vegetarisch eten is een goed idee en niet alleen voor ’t dierenwelzijn en de toekomst van onze planeet, maar ’t is ook goed voor onze eigen gezondheid. De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër. Een dagje zonder vlees is de nieuwe standaard.

Vegetarische recepten voor volop vega inspiratie. Of lees hier ’t Week Zonder Vlees Magazine 2023.

Of je nu één keer per week vegan eet, flexitariër bent of juist altijd vega(n) eet, ’n flexitarisch eetpatroon kan voor iedereen. Vlees en vis afwisselen met vegetarische gerechten. Probeer ’t, vegetarisch en plantaardig eten is echt niet saai ’t is zelfs gezond.

# Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar is de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees, met weinig moeite een verbluffend positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. 2023 De zesde editie van de Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerend initiatief.

Er zijn voldoende alternatieven, snelle en makkelijke recepten om lekker en gevarieerd te eten zonder vlees. En laten we nu eerlijk zijn de revolutie is echt begonnen, het verschil tussen vlees en plantaardig proef je nog amper, iedereen blij.

Meer inspiratie voor makkelijke veggie gerechten: maaltijdboxservice met vegetarische maaltijden bestel de box online tjokvol verse ingrediënten. Zo zet je in mum van tijd een gezonde vega maaltijd op tafel.

Week zonder vlees en zuivel 2023

Lekkere vegetarische en plantaardige recepten, kook ze zelf tijdens de Nationale Week Zonder Vlees én wedden dat je ze daarna nog eens maakt?! Hierbij wat plantaardige inspiratie.

Chili sin carne

Chili sin carne recept

Pittig met groene peper: Chili sin carne simpel, snel ’t lekkerste chili con carne recept zonder vlees voor ’n makkelijk avondmaal en super gezond.

Galette met zoete aardappel en tijm

Galette met pulled oats en zoete aardappel

’n Knapperige hartige taart en echte eyecatcher Galette met zoete aardappel en tijm gevuld met Pulled Oats.

Noedels met mango en rode peper

Noedels met mango en rode peper recept

’n Snelle en gezonde Thaise salade recept met ’n iets wat zoete dressing van rietsuiker rijstazijn, sesamolie en vissaus. Noedels met mango en rode peper en koriander.

Meer over Isabelle Boerdam? Dé initiatiefneemster van de week zonder vlees en oprichtster van De Hippe Vegetariër Lees ’t interview en haar 7 tips.

Op zoek naar vega inspiratie? Vegetarische recepten: vegetarisch koken is hot en lekker, wat maak jij ’t liefst?

Nog niet genoeg inspiratie: lees hier ’t vorige Week Zonder Vlees Magazine.

Geschreven op: 26 februari 2023

Lees verder

Door Geschreven op: 26 februari 2023Laatste update: 25 juni 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen