Week zonder vlees recepten

Week zonder vlees

Jij doet toch ook mee! Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, zo vinden wij. De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër, breed gedragen door verschillende partners uit de voedselindustrie. Week zonder vlees recepten suggesties op ’n rij.

Een flexitarisch eetpatroon voor iedereen! Vlees en vis afwisselen met vegetarische gerechten. Probeer en proef, vegetarisch eten is zeker niet saai!

Een dagje zonder vlees, voldoende alternatieven

Dit jaar is de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees, een kleine moeite met een verbluffend positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. Dit jaar, de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees, een jaarlijks terugkerend initiatief. weekzondervlees

Er zijn voldoende alternatieven om lekker en gevarieerd te eten zonder vlees. En laten we nu eerlijk zijn het verschil tussen een hamburger en een vegaburger proef je nog amper.

Hier drie vegetarische recepten op een rij om de week goed te beginnen, mijn kookfavorieten zonder vlees, iedereen blij aan tafel!

Pompoen couscous en kikkererwten

Pompoen couscous en kikkererwten

Met deze couscous kan je alle kanten op, makkelijk te variëren met gegrilde groenten, honing en sinaasappel.
Bekijk het recept.

Pastasalade met linzen

Pastasalade met linzen

Salade van pasta, linzen en bleekselderij. Dit recept is eenvoudig zelf te maken en zó lekker, verse kruiden maken het af.
Bekijk het recept.

Risotto radicchio en spinazie

Risotto met spinazie en radicchio

Vegetarische risotto, een makkelijk recept met spinazie en radicchio, met zelf gemaakt krokant koekje van parmezaan.
Bekijk het recept.

Meer over Isabelle Boerdam? Dé initiatiefneemster van de week zonder vlees en oprichtster van De Hippe Vegetariër Lees het interview.

Geschreven op: 11 maart 2019

Door Geschreven op: 11 maart 2019Laatste update: 15 juni 2024

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie

Recente recepten en artikelen