3 x een reden om een glas wijn in te schenken

Wat is voor jou een goede reden om een glaasje wijn in te schenken?

Drink je heel graag wijn, dan hoeft er misschien helemaal geen bijzondere reden te zijn om jezelf een glas in te schenken. Voor veel mensen geldt echter dat ze vooral wijn drinken op bijzondere momenten, hoe groot of klein deze ook zijn. Herken jij één van onderstaande? 3 x een reden om een glas wijn te drinken.

3 x reden om wijn te drinken

Omdat de dag erop zit

Zeker als de dag nogal aan de lange of stressvolle kant was, dan kan het heerlijk zijn om deze af te sluiten met een wijntje. Dat kan een glas witte wijn zijn, samen met een collega op een terras. Fijn om nog even na te praten, maar meteen ook het gevoel te hebben dat de dag erop zit, het werk klaar is. Maar ook een succes op het werk kan natuurlijk, al dan niet met collega’s, gevierd worden met een goed glas wijn.

Lekkker: Stoofpeertjes recept met rode wijn, traditioneel en klassiek.

Voor veel mensen is het ook een gewoonte; als de dag erop zit, het avondeten gesmaakt heeft en je moe maar voldaan op de bank neerploft, er een lekker wijntje bij pakken. Het kan helpen om helemaal te relaxen, maar kan ook een prima traktatie zijn voor jezelf. Misschien niet iedere dag, maar zo nu en dan ontspannen met een wijntje, dat klinkt veel mensen als muziek in de oren.

Om het diner extra te laten smaken

Een ander goed moment om er een wijntje bij te pakken is tijdens het diner. Misschien niet als je een magnetronmaaltijd op je bord zet of even snel een eitje hebt gebakken, maar wel wanneer je een uitgebreide maaltijd hebt bereid. Een goed glas wijn kan de smaak van je maaltijd namelijk versterken, en omgekeerd kan de maaltijd de smaak van de wijn weer beter uit laten komen. Daarbij is het natuurlijk wel zaak om de juiste wijn bij de juiste gerechten te kiezen. Een Italiaanse wijn rood smaakt vaak prima bij gerechten die hun oorsprong vinden in de Italiaanse keuken, maar toch is het goed om je bij twijfel even goed te laten adviseren. Bereid je een speciaal gerecht, zoek of vraag dan altijd even advies over een wijn die hierbij past.

Om rustig bij te praten

Een glas wijn is ook ideaal om erbij te pakken als je eens even uitgebreid bij wilt praten met iemand. Het heeft in dat geval dezelfde functie als koffie of thee ook kan hebben: het is een drankje waar je gedurende het gesprek steeds een klein slokje van kan nemen. Thee of koffie is in dat geval wat beter geschikt voor meer formele gelegenheden, waar je liever geen alcohol drinkt, terwijl wijn het prima doet op informele momenten. Daar denken ze in andere landen overigens vaak anders over; in Frankrijk is het de normaalste zaak om tijdens een zakelijk gesprek een glas wijn op tafel te zetten.

3 x reden om wijn te schenken

Lekker: Rucola pesto maken met walnoten, parmezaanse kaas en knoflook op toast met ’n glas wijn.

Geschreven op: 17 okt 2021

Lees verder

Door Geschreven op: 17 oktober 2021Laatste update: 29 juli 2023

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024

Recente recepten en artikelen