Wil je gezonder leven? Eet meer aubergines!

Easy, wil je gezonder leven? Eet meer aubergines, de aubergine is gezond! Niet veel mensen zijn dol op aubergine, vijf redenen waarom je juist wél aubergine moet gaan eten.

Aubergine

Aubergine wordt bereid als groente, maar is wel degelijk fruit. De zogenaamde eierplant zit bomvol vitamines, mineralen en vezels en werkt daarom als een tierelier voor je gezondheid. De bladeren en wortels bijvoorbeeld, worden veel gebruikt bij de behandeling van infecties en bij de genezing van wonden. Ook jij moet meer aubergine eten. En wel hierom:

# Het is goed voor je hart

Pimpelpaars, bordeaux-rood, soms zelfs bijna zwart. Zijn paarsachtige kleur heeft de aubergine te danken aan zogenaamde anthocyanen. Deze kleurstoffen maken het hart sterker waardoor het nog beter z’n best gaat doen. Ook de overmatige hoeveelheid cholesterol in je lichaam wordt minder.

# Het gaat ziektes tegen

Dezelfde stof gaat de strijd aan met foute, ongezonde cellen in het lichaam. De groei van kankercellen en andere ziektes wordt daardoor voorkomen.

# Je gaat makkelijker naar de wc

Probeer eens een aubergine als je veel last hebt van je darmen en dus maar moeilijk naar de wc kunt. Door de vele vezels zul je merken dat het spijsverteringskanaal beter gaat werken, als een soort natuurlijk laxeermiddel. Het water en de antioxidanten in de aubergine voorkomen weer het risico op ontstekingen in het spijsverteringskanaal en verlichten de obstipatie.

IJzertekort? Dit kun je nog meer eten, tien producten voor een ijzer-boost.

# Het helpt bij afvallen

Wil je gewicht verliezen? Aubergine is jouw beste vriend. Bepaalde zeepstoffen, saponinen genaamd, gaan namelijk ophoping én opname van vet tegen. Daarnaast heeft deze ‘vruchtgroente’ extreem hoge voedingswaarden en is-ie laag in koolhydraten en calorieën. Hét perfecte ingrediënt voor jouw dieet dus.

# Het gaat bloedarmoede tegen

IJzersterk, die aubergine. Doordat-ie rijk is aan ijzer, produceert je lichaam meer rode bloedcellen. Oftewel: bloedarmoede wordt sneller de das om gedaan. Vooral voor vrouwen in hun maandelijkse – niet zo fijne – periode is het verstandig om meer aubergine te eten.

Dus koop eens wat vaker aubergine bij jouw (super)markt.

Maak een voorgerecht met aubergine aubergines gepoft met burrata en geroosterde tomaat.

Gezond recept met aubergine aubergines uit de oven met yoghurtsaus en granaatappel, heel simpel en zó gemaakt!

Geschreven op: 7 oktober 2019

Door Geschreven op: 7 oktober 2019Laatste update: 18 december 2019

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024

Recente recepten en artikelen