Italiaanse recepten
Italiaanse recepten, wie is er niet dol op? Favoriet is de Italiaanse keuken, gerechten met mooie ingrediënten die je zó op tafel zet. Gnocchi recept met gorgonzola, maak een tiramisu met limoncello of ’n risotto met taleggio kaas. De Italiaanse recepten zijn altijd een hit, pizza en pasta, tiramisu, dolce en risotto. We love it!
Makkelijke Italiaanse recepten
Makkelijke Italiaanse recepten met verse ingrediënten van de seizoenen daar zijn de Italianen goed in.
Het Italiaanse klimaat is super geschikt voor de teelt van tomaten. De tomaat is één van de belangrijkste ingrediënt, dé basis van de makkelijke Italiaanse keuken. De kruiden zoals basilicum, tijm, salie, rozemarijn, peterselie, oregano en dragon en natuurlijk niet te vergeten de allerbeste olijfolie komt uit Italië, zeker onmisbaar op tafel.
Kip en champignons in romige saus met pitjes en parmezaan, absoluut een favoriet.
Met knoflook olijfolie en parmezaan, ’n simpel zomers voedzaam soeprecept.
Paddestoelen en knoflook, 'n favoriet vegan pasta recept met de smaak en textuur van écht vlees.
Courgette en citroen, ’n perfecte combinatie, 'n lekker bord vol smeuïge risotto rijst.
Siciliaans recept met aubergines, rode ui en knoflook. Zoet zuur met kappertjes en olijven.
Luchtige ricotta, kaneel en banaan met ’n topping van honing en crunchy nootjes, lekker voor laat ontbijt of vroege lunch.
Italiaanse gefrituurde vis, 'n simpele snack van inktvis, garnalen en sardientjes.
Met knoflook en sjalot, romige truffelroomsaus die perfect samen gaat met de gnocchi en wat (vegan) parmezaan.
Een easy peasy lunch recept en verrassend lekker, óók als laat ontbijt.
Bloedsinaasappel, klinkt romantisch toch. Perfect voor ’n intiem etentje en ’t is best een makkelijk recept.
Minestrone vol groenten als avondmaal of stevige lunch en perfect voor leftovers in de groentela.
Vitello met tonijnmayo, ’n feestrecept van dun gesneden kalfsvlees ofwel kalfsfricandeau met tonijnsaus.
Lauwwarme salade met Monini extra vergine olive oil, ’n feestrecept voor lunch of voorgerecht.
Pompoen citroen en room, een simpel herfstig pasta recept voor een makkelijke avond.
Paddenstoelen mix van cantharellen, oesterzwam of eekhoorntjesbrood met ’n zacht lopend ei en polenta.
Romige tagliatelle met parmezaan, gebakken prei en mascarponesaus.
Orzo met aubergine, parmezaan en basilicum. Favoriet (zomers) Italiaans recept en het staat zo op tafel.