Ei pocheren zonder zakje

Door : | 0 Reacties | On : april 1, 2015 | Categorie : Kooktips

Denk je dat een ei pocheren heel ingewikkeld is? Dat valt reuze mee! Volg onderstaande stappen en tover zelf een heerlijk smeuïg gepocheerd eitje! Tip: gebruik verse eieren.

1. Breng het water aan de kook en zet het vuur laag zodat het water net tegen de kook aan zit en het water niet borrelt.

2. Doe een scheutje azijn in het kookwater. Dat zorgt ervoor dat het eiwit goed bij elkaar blijft.

3. Breek het ei en doe het in een klein kommetje.

4. Roer met een lepel in het kookwater totdat er een draaikolk ontstaat.

5. Wacht even tot het draaikolkje bijna weer weg is en laat dan het ei in het draaikolkje glijden.

6. Kook het ei ongeveer 3 minuten voor een hard eiwit en een zacht en smeuïge dooier.

7. Haal het gepocheerde ei uit het water en laat het even uitlekken voor je het serveert. Bon appétit!

Gepocheerd ei2

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab