Eiwit- en geel scheiden

Door : | 0 Reacties | On : november 11, 2014 | Categorie : Kooktips

Wist je dat er een heel handig trucje is om je eigeel van je eiwit te scheiden? Het enige wat je nodig hebt is een lege petfles. Hoe gaat het in zijn werk:

– Breek het ei in een schaal

– Haal je petfles er vervolgens bij. Druk deze aan de zijkanten in, zodat er een deel van de lucht uitgaat.

– Houd het uiteinde van de petfles bij de eierdooier en laat vervolgens een beetje lucht in de fles. Als het goed is, wordt de eierdooier nu opgezogen.

– Zorg er vervolgens voor dat er geen lucht meer in de fles komt. De eierdooier blijft dan als het ware hangen. Je kunt de eierdooier daarna in een ander schaaltje plaatsen door weer lucht uit de fles te laten.

Kende jij deze truc al? Of ken je nog andere tips om eigeel van het eiwit te scheiden? Laat het ons weten!

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab