Kliekjestips met mozzarella

Door : | 0 Reacties | On : juli 8, 2015 | Categorie : Kooktips

Mozzarella, een erg populaire kaassoort die vooral in Italië erg veel gebruikt wordt in verschillende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan verschillende pasta’s, pizza’s en salades. Helaas is mozzarella niet zo lang houdbaar als de verpakking eenmaal open is, zonde!

Gelukkig kun je genoeg gerechten maken met wat overgebleven mozzarella. Hieronder wat gerechten die super lekker en ook nog eens makkelijk te bereiden zijn.

 

IMG_0678Macaroni met kaas, ham en rucola
Misschien wel het meest eenvoudige recept van de website is dit recept van macaroni met kaas, ham en rucola. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking en roer de ingrediënten erdoorheen. De mozzarella zal smelten waardoor deze heerlijk smeuïg wordt! Daarnaast is dit gerecht ook nog eens super snel klaar.

 

Courgettepizza met mozzarella en champignonsIMG_0663
Dit recept van courgettepizza met mozzarella en champignons is eens wat anders dan normaal! De bodem is namelijk gemaakt van courgette. Daarnaast is deze pizza perfect voor één persoon, maar hij kan ook als hapje gegeten worden met meerdere mensen als je hem in stukjes snijdt. Ideaal dus!

 

 

Stokbrood2Stokbrood met mozzarella, pesto en ui
Dit heerlijke breekbrood is perfect als borrelhapje of snack. Het stokbrood is gevuld met mozzarella, pesto en ui. Bak hem af in de oven en klaar is je breekbrood! Ook heerlijk bij een soep op salade.

 

Share This Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab