Miranda Bernath

Op dit nieuwe online platform inspireren we jou met de lekkerste gerechten en zorgen we er graag voor dat je nog meer plezier in de keuken kunt beleven. We delen recepten maar ook handige tips, foodtrends, musthaves voor in je keuken, hotspots, ingrediënten, kookboeken en cocktails, dagelijkse inspiratie op food gebied dus!

Hoe is het begonnen

Ik kwam erachter dat ik naast het werk in mijn restaurant in Haarlem Nieuwe Koningin, het erg leuk vond om recepten of nieuwe producten uit te lichten in een blog op mijn website, een nieuwe wijn een nieuw recept, er is zoveel over te vertellen.

Via deze website en posts deel ik mijn favoriete recepten, toffe kookboeken en musthaves voor in je keuken. Vanuit mijn horeca-ervaring en kookervaring wil ik jullie inspiratie geven met simpele recepten voor goed eten. Na 12 jaar mijn restaurant te hebben gerund, is dit mijn platform om alles met jullie te delen wat op mijn pad komt. Mijn vak is zo heerlijk, het voelt geen dag als werken!

Met eten zijn we altijd bezig. We koken graag maar eten ook graag buiten de deur in één van onze favoriete hotspots. Zo hebben we een aantal plekken waar we graag met of zonder kinderen naar toe gaan. We fietsen gerust een uur om, om in die éne zaak ijs te halen of we plannen een dag om dat éne restaurant te bezoeken. Ook de vakanties zijn gebaseerd op eten en de rest eromheen volgt dan vanzelf.

Afgelopen jaar heb ik met veel plezier de opleiding foodjournalistiek, Fontys Hogeschool en ELLE Eten gevolgd.

Thuis koken we vaak glutenvrij, niet omdat we een allergie hebben maar omdat we ons er fijn bij voelen. Wij, mijn man en ik eten vegetarisch samen met onze dochter(8). Onze 2 jongens(6+11) eten graag vlees. Het is allemaal niet zo moeilijk, met liefde staat alles op tafel!