Aardappel recepten

Aardappelen saai? Nee hoor! Je kunt er van alles mee! Bakken, vullen, stoven, koken, poffen, frituren, pureren of gratineren. Een burger, pizza van aardappel, bedenk het maar! Zelf maak ik ze regelmatig uit de oven met verse kruiden, de geur van rozemarijn, heerlijk aardappelrecept!

Soorten aardappelen

Er zijn veel verschillende soorten aardappelen, duizenden over de hele wereld. De roseval en opperdoezer zijn favoriet bij ons. Ook de zoete aardappel daar worden we blij van maar dit is geen familie van de aardappel. Het is een groente! De zoete aardappel is heerlijk om te roosteren, door een salade maar ook zeker lekker als snack met yoghurt dip.

Aardappelen zijn ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar en blijven het langst goed op een donkere, koele plek.

Moussaka recept

Griekse Lasagne uit de oven met aubergines, gehakt en béchamel.

Chili-krieltjes

Chili-krieltjes, heerlijke Chi­li-aard­ap­pel­tjes fijn voor de gourmet

Aardappelgratin

Voor erbij, Gratin Dauphinois, een Frans gerecht en simpel recept.

Boerenkool uit de koekenpan

Boerenkool met een twist, met worst of gepocheerd ei, piccalilly of mosterd. Heerlijk en makkelijk uit één pan.

Meer recepten bekijken