Brood recepten
Broodrecepten er zijn er genoeg, heel gelukkig wordt ik van de geur van versgebakken brood en wie ook eigenlijk niet?! De geur van versgebakken (noten) brood ruikt heerlijk. En iedereen kan het, dus de keuken in en kneden maar!
Brood bakken
Brood, wie is er niet dol op, de oermens maakte al platbrood. Nu zijn de variaties in brood eindeloos en zo ook de graansoorten. Brood van speltmeel, boekweitmeel of volkorenmeel. Of neem je liever glutenvrij brood. Zelf je broodje bakken is toch wel favoriet, wel is er een geheim, het rijzen. Hier valt of staat je eigen broodje bakken mee. De gist moet de tijd krijgen om zijn werk te doen na het kneden. Het deeg leg je afgedekt met een schone theedoek op een warme, iets wat vochtige plek.
En is je brood oud? Ook met oud brood kun je nog van alles, bak het op in de oven of stop het even in de broodrooster, maak er paneermeel van of lekkere wentelteefjes. Dit laatste is bij ons favoriet thuis!
Croutons maken uit de oven, super eenvoudig en krokant, ’t liefst met oud brood.
Lemoncurd, citroen en poedersuiker door en op de wentelteefjes van stokbrood.
Lekkere healthy cake, gezond en erg lekker voor ontbijt of tussendoor.
Favoriete toast met belangrijke vetten die nodig zijn om gezond te blijven.
Geroosterde boterham met trostomaat en olijfolie. Een makkelijk lunch recept.
Luchtig broodje met pecannoten en kaneel. Begin je weekend goed recept.
Biftekia ofwel Griekse hamburgers op spelt bollen met komkommer en veldsla.
Smeuïg zacht samen met de iets zoutige pesto en pittige ui is dit een perfecte combi voor tussen je brood.