Brood recepten
Broodrecepten er zijn er genoeg, heel gelukkig wordt ik van de geur van versgebakken brood en wie ook eigenlijk niet?! De geur van versgebakken (noten) brood ruikt heerlijk. En iedereen kan het, dus de keuken in en kneden maar!
Brood bakken
Brood, wie is er niet dol op, de oermens maakte al platbrood. Nu zijn de variaties in brood eindeloos en zo ook de graansoorten. Brood van speltmeel, boekweitmeel of volkorenmeel. Of neem je liever glutenvrij brood. Zelf je broodje bakken is toch wel favoriet, wel is er een geheim, het rijzen. Hier valt of staat je eigen broodje bakken mee. De gist moet de tijd krijgen om zijn werk te doen na het kneden. Het deeg leg je afgedekt met een schone theedoek op een warme, iets wat vochtige plek.
En is je brood oud? Ook met oud brood kun je nog van alles, bak het op in de oven of stop het even in de broodrooster, maak er paneermeel van of lekkere wentelteefjes. Dit laatste is bij ons favoriet thuis!
Smeuïg zacht samen met de iets zoutige pesto en pittige ui is dit een perfecte combi voor tussen je brood.
Perfect voor een stevig ontbijt of lunch. In no time zet je dit spiegelei op tafel.
Brie rucola en honing, geroosterde pijnboompitten en flinterdunne ham op een broodje.
Italiaanse lunch! Ook prima als ontbijt of tussendoor. Simpel zelf te maken.
'n Calorierijke snack uit de Afrikaanse keuken, 'n nichtje van de oliebol gefrituurd.
Kaasscones recept, 'n hartige variant scone gemaakt van pittige kaas.
Gegrild brood met tomaat en verse basilicum, een heerlijke Italian snack.
Bagel met zelfgemaakte eiersalade en krokante ham als ontbijt. Simpel lekker!
Gedroogde rauwe ham uit de Italiaanse provincie Parma, puur ham en zeezout.
Een snelle, goed gevulde pita. Geweldig lekker broodje met gehakt en frisse munt.