Lamsvlees Recepten

Lamsvlees recepten

Lamsvlees is het vlees van een schaap dat minder dan een jaar oud is. Lamsvlees is over het algemeen erg mals, waar schapenvlees vaak vetter en taaier is. In de keukens rond de Middellandse Zee is lamsvlees erg populair in gerechten. Met name in het Midden-Oosten en Noord Afrika wordt erg veel lamsvlees gegeten.

Met classificatiesystemen wordt aangegeven welk vlees tot welke groep lams- en schapenvlees behoort. Een lam is jonger dan 12 maanden, een jaarling is niet ouder dan 24 maanden en een schaap is een volwassen ooi of gecastreerde ram. De verschillende soorten lams- en schapenvlees verschillen erg in prijsklasse. Bekende gerechten met lamsvlees zijn kebab en tajines met lamsvlees.

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Deze stoofschotel met lamsvlees, zoete aardappelen gedroogde pruimen is puur genieten. Heerlijk met een beetje rijst. ...

Lees meer

Chelow kebab

Gemiddelde waardering: (4 / 5)

Maak deze heerlijke, Iraanse specialiteit nu heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk gekruid lamsgehakt op een ...

Lees meer

Lamsrack met venkel en tomatenjam

Gemiddelde waardering: (5 / 5)

Dit heerlijke gerecht is perfect voor tijdens de feestdagen. Heerlijk mals lamsvlees met geroosterde venkel ...

Lees meer
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab