Aardappel courgettekoekjes
Aardappel-courgettekoekjes met knoflook en rozemarijn uit de pan zijn een heerlijk krokant bijgerecht dat je in een mum van tijd op tafel zet. Deze smakelijke courgette-aardappelkoekjes zijn een favoriet bij velen. Maak ze extra bijzonder door ze te serveren met gerookte zalm of een gepocheerd ei. Een dot knoflook-yoghurtdip maakt het geheel helemaal af. Hoe eet jij je courgettekoekjes het liefst?
Ingrediënten
- 500 gr aardappelschijfjes
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 3 eieren
- 100 gr bloem
- 2 tl rozemarijn vers
- peper versgemalen
- olijfolie extra vergine
Instructies
- Rasp de aardappelschijfjes en de courgette fijn.
- Schil en pers de knoflook.
- Klop in een grote kom de eieren los en voeg de bloem, rozemarijn en knoflook toe. Meng goed.
- Voeg de geraspte aardappel en courgette toe aan het eimengsel en schep alles goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie.
- Gebruik een ijslepel om bolletjes van het aardappel-courgettemengsel te scheppen en leg ze in de pan. Druk de bolletjes iets plat tot een koekje.
- Bak de aardappel-courgettekoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin en krokant zijn. Herhaal dit proces tot het mengsel op is.
Als je nog wat aardappel courgettekoekjes over hebt, warm ze dan de volgende dag op in de oven. Ze worden dan nog lekkerder.
Ook lekker: witlofkoekjes met knoflook en kaas, oftewel groentekoeken. Serveer met een dot crème fraîche en voeg je eigen favoriete ingrediënten toe.
Zoek je wat variatie? Meng wat pittige kaas door het beslag en voeg chilivlokken toe voor een pittige bite. Zo krijg je koekjes met pit! Eet je glutenvrij? Gebruik dan rijstmeel in plaats van bloem. Gebruik je hele aardappels? Schil en kook ze kort, ongeveer 4 minuten, en rasp ze daarna.
Maak ook eens: courgette bootjes met rijst. Meer: courgette recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?