Aardappel courgettekoekjes

Aardappel courgettekoekjes

Met knoflook en rozemarijn uit de pan
  • Aantal: 20
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Aardappel courgettekoekjes met knoflook en rozemarijn uit de pan, super lekker krokant bijgerecht en zó gemaakt. Courgette aardappelkoekjes zijn favoriet.

Rösti koek van aardappel en courgette

Maak de rösti koek van aardappel en courgette af met gerookte zalm of een gepocheerd ei. Ook een dot knoflook yoghurt kruiden dip past perfect! Hoe eet jij je rösti koekjes?

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelschijfjes
  • 1 courgette
  • 2 teen knoflook
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 2 tl rozemarijn
  • verse peper
  • olijfolie
Aardappel courgettekoekjes maken

Zo maak je aardappelkoekjes met courgette

  1. Rasp de aardappelschijfjes en de courgette. Schil en pers de knoflook. Maak een mengsel van de eieren, bloem, rozemarijn en knoflook en schep de rasp van aardappel en courgette hier doorheen.
  2. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie. Schep bolletjes met een ijslepel van het aardappel courgettemengsel en leg de koekjes in de pan. Druk ietsje plat tot een koekje.
  3. Bak de aardappel courgettekoekjes om en om tot ze aan beide kanten bruin en krokant zijn. Herhaal dit tot het mengsel op is. Zó maak je aardappelkoekjes met courgette.

Als je een aantal aardappel courgettekoekjes over hebt warm ze dan de volgende dag op in de oven, nog lekkerder!

Zoek je wat variatie? Meng wat pittige kaas mee in het beslag en gebruik wat chilivlokken voor een pittige bite. koekje met pit! Eet je glutenvrij? Gebruik rijstmeel in plaats van bloem. Gebruik je hele aardappels, schil en kook ze kort, zo’n 4 minuten en rasp ze dan.

Beoordeling: 3.7. van 3 stemmen.
Please wait...