Aardappel tonijnsalade
Zoete puntpaprika komkommer en olijf- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 695
Aardappel tonijnsalade, zoete puntpaprika, komkommer en olijf. Tonijn met aardappel stamp, koud en fris ’t is een stamppot met bite. Een tonijn salade recept met groenten wat erg makkelijk te maken is met ei.
Tonijn met zoete puntpaprika
Tonijn met zoete puntpaprika, hoe lekker! We houden ervan, alles door elkaar en stampen maar. De zoete puntpaprika is er in diverse kleuren, heeft een extreem zoete smaak, is verfijnd en zit boordevol vitamine C. Tonijn met zoete puntpaprika een prima match!
Gebruik taggiasche olijven uit Ligurië in een potje ofwel zongerijpte olive nere zonder pit. De olijven zijn klein, zacht en erg smaakvol. Spoel ze niet af. Zo houden ze een lekkere zoutige bite
Zo maak je ’n aardappel tonijn stamppot
- Kook de aardappelschijfjes in zo’n tien minuten gaar en giet af. Laat de tonijn uitlekken en stamp samen met de aardappelschijfjes en zet weg in de koelkast om af te koelen.
- Kook de eieren hard en snij de komkommer klein. Snij de zoete puntpaprika’s in reepjes, de bosui in dunne ringen en hak de bieslook fijn.
- Meng alle ingrediënten, dus ook de mayo en zilverui door de stamppot en breng op smaak met grof zeezout en verse peper. Pel de eieren, snij in parten en verdeel met overgebleven olijven over de stamppot. Maak af met rucola. Zó maak je ’n aardappel tonijn stamppot.
Deze koude stamppot van tonijn – aardappel tonijnsalade is ook perfect voor een borrel of party. Toast en brood en smeren maar, enjoy!
Ook lekker: Salade met tonijn en avocado tomaat, sjalot, mozzarella en pesto.