Aardappelsalade met tonijn – nét even anders

Aardappelsalade met tonijn – nét even anders

Aardappel-tonijnsalade met zoete puntpaprika, komkommer en olijven. Deze aardappelsalade met tonijn is koud en verfrissend, met een lekkere bite. Een recept voor aardappel tonijn salade, nét even anders dat makkelijk te maken is, inclusief ei.

Tonijn met zoete puntpaprika is een heerlijke combinatie. Zoete puntpaprika's zijn er in diverse kleuren en hebben een extreem zoete smaak, zijn verfijnd en zitten boordevol vitamine C. Tonijn met zoete puntpaprika is een perfecte match.

Tip: gebruik Taggiasche olijven uit Ligurië in een potje, ook bekend als zongerijpte olijven zonder pit. Deze olijven zijn klein, zacht en zeer smaakvol. Spoel ze niet af, zo behouden ze hun heerlijk zoute bite.

Ook lekker: tonijnsalade maken met yoghurt.

Koud stamppotje met tonijn recept

Aardappel-tonijnsalade

4.1 van 13 stemmen
Recept afdrukken
Aardappel-tonijnsalade met zoete puntpaprika, komkommer en olijven. Fris en smaakvol, perfect voor op toast of brood.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 695

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 320 gr tonijn blik
  • 4 eieren
  • 1 el bieslook
  • 2 puntpaprika's
  • 4 lente-ui
  • 180 gr taggiasche olijven
  • 220 gr zilveruitjes
  • 70 gr rucola
  • 5 el mayonaise
  • ½ komkommer
  • peper versgemalen
  • zeezout

Instructies

  • Kook de aardappelschijfjes in zo'n tien minuten gaar en giet ze af.
  • Laat de tonijn uitlekken en stamp deze samen met de aardappelschijfjes.
  • Zet het mengsel weg in de koelkast om af te koelen.
  • Kook de eieren hard en snijd de komkommer klein.
  • Snijd de zoete puntpaprika's in reepjes, de bosui in dunne ringen en hak de bieslook fijn.
  • Meng alle ingrediënten, inclusief de mayo en zilverui, door de aardappel-tonijnsalade en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.
  • Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel ze samen met de overgebleven olijven over de stamppot.
  • Maak het geheel af met rucola.

Deze koude aardappelsalade met tonijn doet het ook altijd goed bij een borrel. Fris en smaakvol, perfect voor op toast of brood.

Ook lekker: salade met tonijn en avocado tomaat, sjalot, mozzarella en pesto.

Koud stamppotje met tonijn simpel recept
Stamppotje met tonijn

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024