Aardappelsalade met tonijn – nét even anders
Aardappel-tonijnsalade met zoete puntpaprika, komkommer en olijven. Deze aardappelsalade met tonijn is koud en verfrissend, met een lekkere bite. Een recept voor aardappel tonijn salade, nét even anders dat makkelijk te maken is, inclusief ei.
Tonijn met zoete puntpaprika is een heerlijke combinatie. Zoete puntpaprika's zijn er in diverse kleuren en hebben een extreem zoete smaak, zijn verfijnd en zitten boordevol vitamine C. Tonijn met zoete puntpaprika is een perfecte match.
Tip: gebruik Taggiasche olijven uit Ligurië in een potje, ook bekend als zongerijpte olijven zonder pit. Deze olijven zijn klein, zacht en zeer smaakvol. Spoel ze niet af, zo behouden ze hun heerlijk zoute bite.
Ook lekker: tonijnsalade maken met yoghurt.
Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes
- 320 gr tonijn blik
- 4 eieren
- 1 el bieslook
- 2 puntpaprika's
- 4 lente-ui
- 180 gr taggiasche olijven
- 220 gr zilveruitjes
- 70 gr rucola
- 5 el mayonaise
- ½ komkommer
- peper versgemalen
- zeezout
Instructies
- Kook de aardappelschijfjes in zo'n tien minuten gaar en giet ze af.
- Laat de tonijn uitlekken en stamp deze samen met de aardappelschijfjes.
- Zet het mengsel weg in de koelkast om af te koelen.
- Kook de eieren hard en snijd de komkommer klein.
- Snijd de zoete puntpaprika's in reepjes, de bosui in dunne ringen en hak de bieslook fijn.
- Meng alle ingrediënten, inclusief de mayo en zilverui, door de aardappel-tonijnsalade en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.
- Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel ze samen met de overgebleven olijven over de stamppot.
- Maak het geheel af met rucola.
Deze koude aardappelsalade met tonijn doet het ook altijd goed bij een borrel. Fris en smaakvol, perfect voor op toast of brood.
Ook lekker: salade met tonijn en avocado tomaat, sjalot, mozzarella en pesto.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?