Aardappelgratin met knoflook
Dauphinois 'n Frans gerecht- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur en 5 min
- Kcal: 180
Aardappelgratin met knoflook en Zwitserse kaas ’n heerlijk bijgerecht en niet moeilijk te maken. Deze aardappels uit de oven zijn heerlijk romig. Het beste te maken met vastkokende aardappelen.
Aardappelgratin Gratin dauphinois
Aardappelgratin, in het Frans Gratin Dauphinois, eigenlijk zo simpel en zo lekker. Een Frans gerecht uit de streek Dauphiné. Deze gratin maak je met plakjes aardappel die je mengt met room, melk, kruiden en knoflook en daarna in de oven gratineert. Officieel zonder kaas. Gratin zonder kaas, dan mis je wel iets..
Aardappel ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes.
- Klop het ei los in een kom en voeg de knoflook, melk, slagroom en nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe voor wat extra smaak.
- Schep de aardappelplakjes door het slagroommengsel en doe het geheel in een quichevorm. Rasp de kaas over het mengsel en bak de gratin in het midden van de oven in zo’n 50 minuten goudbruin. Aardappel ovenschotel maak je zó.
Ook lekker: aardappelpuree maken met knoflook.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen