Aardappelgratin

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 1:05 h

Aardappelgratin is heerlijk om als bijgerecht te eten en niet moeilijk om te maken. Deze aardappels uit de oven zijn heerlijk romig! Het beste te maken met vastkokende aardappelen.

Aardappelgratin, Gratin dauphinois

Aardappelgratin, in het Frans Gratin Dauphinois, eigenlijk zo simpel en zo lekker. Een Frans gerecht uit de streek Dauphiné. Deze gratin maak je met plakjes aardappel die je mengt met room, melk, kruiden en knoflook en daarna in de oven gratineert. Officieel zonder kaas. Gratin zonder kaas, dan mis je wel iets..

Ingrediënten

  • 1/2 kilo aardappelen
  • 1 ei
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 75 ml melk
  • 62 ml slagroom
  • 50 gr Zwitserse kaas
  • 1/4 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes.

Stap2

Klop het ei los in een kom en voeg de knoflook, melk, slagroom en nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe voor wat extra smaak.

Stap3

Schep de aardappelplakjes door het slagroommengsel en doe het geheel in een quichevorm. Rasp de kaas over het mengsel en bak de gratin in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab