Aardappelgratin met knoflook

Aardappelgratin met knoflook

Dauphinois 'n Frans gerecht
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur en 5 min
  • Kcal: 180

Aardappelgratin met knoflook en Zwitserse kaas ’n heerlijk bijgerecht en niet moeilijk te maken. Deze aardappels uit de oven zijn heerlijk romig. Het beste te maken met vastkokende aardappelen.

Aardappelgratin Gratin dauphinois

Aardappelgratin, in het Frans Gratin Dauphinois, eigenlijk zo simpel en zo lekker. Een Frans gerecht uit de streek Dauphiné. Deze gratin maak je met plakjes aardappel die je mengt met room, melk, kruiden en knoflook en daarna in de oven gratineert. Officieel zonder kaas. Gratin zonder kaas, dan mis je wel iets..

Ingrediënten

  • 1/2 kilo aardappelen
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 1 ei
  • 60 ml slagroom
  • 80 ml melk
  • 50 gr Zwitserse kaas
  • 1/4 tl nootmuskaat

Aardappel ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes.
  2. Klop het ei los in een kom en voeg de knoflook, melk, slagroom en nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe voor wat extra smaak.
  3. Schep de aardappelplakjes door het slagroommengsel en doe het geheel in een quichevorm. Rasp de kaas over het mengsel en bak de gratin in het midden van de oven in zo’n 50 minuten goudbruin. Aardappel ovenschotel maak je zó.

Ook lekker: aardappelpuree maken met knoflook.

Beoordeling: 3.5. van 27 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024