Aardappelgratin

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 1:05 h

Aardappelgratin is ideaal om als bijgerecht te serveren. Lekker makkelijk als je wat extra mensen over de vloer hebt die mee willen eten.

Tip: gebruik voor aardappelgratin altijd vastkokende aardappelen. Dan vallen de plakjes niet uit elkaar als ze nog niet helemaal gaar zijn.

Ingrediënten

  • 1/2 kilo aardappelen
  • 1 ei
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 75 ml melk
  • 62 ml slagroom
  • 50 gr Zwitserse kaas
  • 1/4 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes.

Stap2

Klop het ei los in een kom en voeg de knoflook, melk, slagroom en nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe voor wat extra smaak.

Stap3

Schep de aardappelplakjes door het slagroommengsel en doe het geheel in een quichevorm. Rasp de kaas over het mengsel en bak de gratin in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab