Aardappelgratin

Dauphinois, een Frans gerecht
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur en 5 min
Naar het recept

Aardappelgratin is heerlijk om als bijgerecht te eten en niet moeilijk om te maken. Deze aardappels uit de oven zijn heerlijk romig! Het beste te maken met vastkokende aardappelen.

Aardappelgratin, Gratin dauphinois

Aardappelgratin, in het Frans Gratin Dauphinois, eigenlijk zo simpel en zo lekker. Een Frans gerecht uit de streek Dauphiné. Deze gratin maak je met plakjes aardappel die je mengt met room, melk, kruiden en knoflook en daarna in de oven gratineert. Officieel zonder kaas. Gratin zonder kaas, dan mis je wel iets..

Ingrediënten

  • 1/2 kilo aardappelen
  • 1/2 teentje geperste knoflook
  • 1 ei
  • 60 ml slagroom
  • 50 gr Zwitserse kaas
  • 1/4 tl nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en schaaf ze in hele dunne plakjes.
  2. 2Klop het ei los in een kom en voeg de knoflook, melk, slagroom en nootmuskaat toe. Voeg eventueel wat peper en zout toe voor wat extra smaak.
  3. 3Schep de aardappelplakjes door het slagroommengsel en doe het geheel in een quichevorm. Rasp de kaas over het mengsel en bak de gratin in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...