Aardappelsalade met haring
Maak een heerlijke aardappelsalade met haring, fris en knapperig door de toevoeging van appel en Amsterdamse ui. Dit recept is eenvoudig te bereiden, met verse lente-ui, kruiden zoals dille of peterselie, en een pittige vinaigrette van mosterd en citroen – heerlijk! Elk jaar kijken we weer uit naar Hollandse nieuwe haring, gecombineerd met een frisse aardappelsalade. Het is een perfecte combinatie!
Maar je kunt nog veel meer doen met haring, zoals een tartaar maken of serveren met een bietenpesto. De zoete smaak van biet vormt een geweldige match met de zilte haring.
Ook lekker: rode bieten hummus.
Ingrediënten
Salade Ingrediënten
- 1 kg aardappelsalade
- 4 haringen
- 150 gr Amsterdamse uien
- 300 gr zure bommen
- 1 zure appel
Instructies
- Schep de aardappelsalade in een serveerschaal.
- Verwijder de staarten van de haringen en snijd de vis in kleine stukjes.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes.
- Halveer de Amsterdamse uien en snijd de zure bom in stukjes.
- Meng de haring, appel, ui, en augurk voorzichtig door de aardappelsalade.
- Zet de haring-aardappelsalade afgedekt in de koelkast en laat deze even rusten. Serveer de salade goed koud.
Geniet van deze haring-salade met een stuk brood, perfect voor de lunch. Of serveer hem als bijgerecht bij de barbecue.
Ook lekker: haringsalade met rucola.
Meer aardappelsalades
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?