Aardappelsalade met haring
En Amsterdamse ui- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Kooktijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
Aardappelsalade met haring maken, heerlijk fris met een bite van appel en Amsterdamse ui. Heel simpel te maken. Een zelfgemaakte aardappelsalade met wat lenteui, kruiden zoals dille of peterselie en een zurige vinaigrette en wat mosterd en citroen, hoe lekker!
Koude haring, Hollandse Nieuwe
Ik kijk elk jaar weer uit naar de Hollandse nieuwe, koude haring met frisse aardappelsalade. Perfecte combi! Maar er is nog meer mogelijk met de haring, maak als tartaar of met een pesto van biet. Het zoete daarvan combineert goed met de ziltige haring.
Zo maak je de haring-aardappelsalade
- Schep de aardappelsalade in een schaal. Snij de staarten van de haringen af en snij de vis in stukjes. Haal het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes. Snij de Amsterdamse uien doormidden en de zure bom in stukjes. Meng de haring, appel, ui en augurk losjes door de salade van aardappelblokjes.
- Zet de haring-aardappelsalade afgedekt in de koelkast even weg en serveer goed koud.
Eet lekker met een stuk brood, zo kan deze salade ook prima voor de lunch. Of serveer als bijgerecht bij de bbq.