Aardbeien speculaas en kwark

Aardbeien speculaas en kwark

Een simpel toetje met kwark en speculaas, ook wel bekend als een Bastogne-dessert of plattekaasdessert. Dit nagerecht is eenvoudig te maken en staat binnen 10 minuten op tafel. Het is een soort trifle met lagen van kwark, Bastognekoeken en aardbeien. Dit kwarktoetje in een glas is heerlijk en makkelijk zelf te bereiden. Je kunt volop variëren met dit dessert. De brosse speculaas voegt een heerlijke crunch toe.

Aardbeien speculaas toetje

Kwark toetje

4 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Aardbeien speculaas en kwark, toetje van Bastogne, ofwel platte kaas dessert. Eenvoudig te maken, simpel nagerecht.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 500 gr magere kwark
  • 4 el basterdsuiker
  • 120 gr Bastognekoek
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr aardbeien vers

Instructies

  • Roer de kwark en vanillesuiker door elkaar en verdeel over 4 glazen.
  • Verkruimel de Bastognekoek en meng met de basterdsuiker. Verdeel over de kwark.
  • Snij de aardbeien in stukjes en maak het kwark toetje hiermee af.

Ook lekker: appel kwark dessert krokant en romig, lekker en luchtig, en ook heel eenvoudig om zelf te maken.

Aardbeien speculaas kwark

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024