Aardbeien speculaas en kwark
Een simpel toetje met kwark en speculaas, ook wel bekend als een Bastogne-dessert of plattekaasdessert. Dit nagerecht is eenvoudig te maken en staat binnen 10 minuten op tafel. Het is een soort trifle met lagen van kwark, Bastognekoeken en aardbeien. Dit kwarktoetje in een glas is heerlijk en makkelijk zelf te bereiden. Je kunt volop variëren met dit dessert. De brosse speculaas voegt een heerlijke crunch toe.
Recept afdrukken
Aardbeien speculaas en kwark, toetje van Bastogne, ofwel platte kaas dessert. Eenvoudig te maken, simpel nagerecht.
Ingrediënten
- 500 gr magere kwark
- 4 el basterdsuiker
- 120 gr Bastognekoek
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr aardbeien vers
Instructies
- Roer de kwark en vanillesuiker door elkaar en verdeel over 4 glazen.
- Verkruimel de Bastognekoek en meng met de basterdsuiker. Verdeel over de kwark.
- Snij de aardbeien in stukjes en maak het kwark toetje hiermee af.
Ook lekker: appel kwark dessert krokant en romig, lekker en luchtig, en ook heel eenvoudig om zelf te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?