Abrikozen-havermoutmuffins

  • Hoeveelheid: 8
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 30m

Heb je behoefte aan wat afwisseling als het gaat om je ontbijt, tussendoortje of lunch? Probeer deze havermout-muffins met abrikozen dan eens! Ze zijn gezond en ook nog eens erg lekker!

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 35 gram tarwebloem of volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 theelepels boter of olie
  • 120 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

Stap1

Snij de abrikozen in stukjes. Vul een bakje met lauw water en leg hier de abrikozen in voor ongeveer 15 minuten.

Stap2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Pak een muffinbakplaat en vul hem met papieren muffinvormpjes. Vet de muffinvormpjes in.

Stap3

Meng de havermout, volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Pak nog een kom en klop daarin het ei los en roer er de boter of olie, de melk en het vanille extract doorheen.

Stap4

Voeg de droge ingrediënten aan het melk-ei mengsel toe en roer het door elkaar tot het net gemengd is. Knijp de abrikozen uit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Als het goed is, is het beslag nog net schenkbaar, zo niet, voeg dan nog een beetje melk toe.

Stap5

Schenk het beslag in de muffinvormpjes en zet het voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab