Amandel banketstaaf

Amandel banketstaaf

Met amandelspijs
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Amandel banketstaaf met amandelspijs zelfgemaakt. Lekker op Sinterklaasavond als tussendoor warm uit de oven of koud. Lekker zoet en krokant banketstaaf recept.

Banketstaaf maken met bladerdeeg

Banketstaaf maken met bladerdeeg voor ’t heerlijk avondje. Met op de top knapperige amandelen Met dit simpele recept ben je in ’n half uur klaar. Maak een staaf of vorm tot een banketletter, echt lekker!

Marsepein zelf maken recept met amandelen is ook eens leuk om te doen.

En maak je graag een glutenvrije banketstaaf? Gebruik bladerdeeg vrij van gluten, simpel toch!

Ingrediënten

  • 300 gr amandelspijs
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • handje garneeramandelen
Amandel banketstaaf sinterklaas

Banketstaaf maken, zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg hier de kaneel, kardemom, citroenrasp en het eigeel van 1 ei aan toe.
  2. Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een amandelspijs rol van ongeveer 35 cm zodat het amandelspijs volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg.
  3. Vouw het bladerdeeg over de amandelspijs heen en vouw het de openingen goed dicht. Druk de garneeramandelen in de bovenkant.
  4. Bestrijk de banketstaaf met eigeel voor een mooie glanzende bladerdeeg korst. Bak de banketstaaf in 20 minuten goudbruin. Banketstaaf maken, zó doe je dat!

Het eiwit gebruik je niet in dit recept, maar met enkel wat suiker maak je er makkelijk schuimpjes van.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...