Amandel banketstaaf

amandel banketstaaf
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Een zelfgemaakte amandel banketstaaf is natuurlijk heerlijk met Sinterklaas of Kerst. Banketstaaf kun je warm of koud eten. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Zelfgemaakte banketstaaf voor Sinterklaas

Maak zelf een banketstaaf voor het sinterklaasfeest? Met dit simpele recept ben je in 30 minuten klaar. Je kunt natuurlijk ook een banketletter met dit recept maken!

Ingrediënten

  • 300 gr amandelspijs
  • 135 gr. vers bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200°C. Scheid het eiwit van het eigeel. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg hier vervolgens de kaneel, kardemom, citroenrasp en het eigeel aan toe.

Stap2

Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een amandelspijs rol van ongeveer 35 cm zodat het amandelspijs volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg.

Stap3

Vouw het bladerdeeg over de amandelspijs heen en vouw het de openingen goed dicht. Teken met een vork een versiering op de bovenkant van de banketstaaf

Stap4

Bestrijk de banketstaaf met een beetje ei voor een bruiner kleurtje. Bak de banketstaaf in ca. 20 minuten goudbruin.

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

84

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab