Amandel banketstaaf

Een banketstaaf voor het sinterklaasfeest
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Een zelfgemaakte amandel banketstaaf is natuurlijk heerlijk met Sinterklaas of Kerst. Banketstaaf kun je warm of koud eten. Lekker zoet en krokant.

Zelfgemaakte banketstaaf voor Sinterklaas

Maak zelf een banketstaaf voor het sinterklaasfeest? Met dit simpele recept ben je in 30 minuten klaar. Je kunt natuurlijk ook een banketletter met dit recept maken.

Ingrediënten

  • 300 gr amandelspijs
  • 135 gr. vers bladerdeeg
  • 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200°C. Scheid het eiwit van het eigeel. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg hier vervolgens de kaneel, kardemom, citroenrasp en het eigeel aan toe.
  2. 2Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een amandelspijs rol van ongeveer 35 cm zodat het amandelspijs volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg.
  3. 3Vouw het bladerdeeg over de amandelspijs heen en vouw het de openingen goed dicht. Teken met een vork een versiering op de bovenkant van de banketstaaf.
  4. 4Bestrijk de banketstaaf met een beetje ei voor een bruiner kleurtje. Bak de banketstaaf in ca. 20 minuten goudbruin.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...