Amandelrepen van geschaafde amandelen
Amandelrepen van geschaafde amandelen met een frisse hint van citroen en een topping van gekleurde hagels. Heerlijk om te serveren bij de koffie of als knapperige topping op een bol ijs. Het mooie is: je maakt deze amandelrepen in een handomdraai, zonder oven! Een super simpel en kidsproof recept. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: geroosterde amandelen, suiker en citroen.
In Italië bestrooien ze deze repen vaak met gekleurde hagels voor een vrolijke twist. De amandelbrokken (koekjes) zijn bovendien glutenvrij. Misschien niet de meest verantwoorde snack, maar absoluut onweerstaanbaar net als deze simpele Napoleon taart met bladerdeeg, totaal niet moeilijk.
Ingrediënten
- 180 gr kristalsuiker
- 180 gr geschaafde amandelen
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 citroen
- gekleurde hagels optioneel
Instructies
- Pers de citroen en zet het sap apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze van het vuur en zet opzij.
- Smelt de suiker op laag vuur in een pan en voeg het citroensap toe. Laat de suiker rustig smelten en beginnen te karameliseren, zonder te roeren.
- Zodra de suiker karameliseert, voeg de geroosterde amandelen toe en roer het geheel goed door met een houten lepel zodat de amandelen gelijkmatig bedekt worden met de karamel.
- Giet het mengsel op een met olie ingevet bakpapier of een glad oppervlak. Verspreid het snel met een spatel in een dunne laag.
- Laat het afkoelen tot het hard is en snijd of breek het daarna in repen.
- Optioneel: bestrooi de amandelrepen met gekleurde hagels voordat ze hard worden, zodat de hagels goed blijven plakken.
Ook lekker: ijs met karamel met geschaafde amandelen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?