Amandelrepen

Amandelrepen

Met citroen en hagels
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Crunch van amandelen, gewoon lekker crispy voor bij de koffie maar nog lekkerder op een bol ijs. Heel eenvoudig en snel zelf te maken zonder de oven te gebruiken.

Koek van geroosterde amandelen

De koeken maak je enkel met wat amandelen, suiker en citroen. De Italianen maken deze koekjes met gekleurde hagels erover, deze amandelbrokken zijn glutenvrij. Misschien niet heel verantwoord maar wel super lekker.

Ingrediënten

  • 180 gr kristalsuiker
  • 180 gr geschaafde amandelen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
  • gekleurde hagels

Bereidingswijze amandelreep maken

  1. Pers de citroen uit. Rooster de amandelen. Smelt de suiker met het sap op laag vuur. Voeg als de suiker begint te karameliseren de geschaafde amandelen toe. Roer goed door met een houten lepel.
  2. Giet het mengsel op een met olie ingevet oppervlak en spreid uit. Laat het amandelmengsel afkoelen en snijd of breek in repen. Bestrooi met gekleurde hagels. Heerlijk crunchy!

Ook leuk, maak zelf je ijs. IJs met karamel.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Meer koekjes recepten

Grote zoete chocolate chip cookies

Grote, zoete chocolate chip cookies

Crispy zoete koek met een bite van stukjes chocolade.

Kokosmakronen zelf maken recept

Kokosmakronen zelf maken recept

Kokos koek maak je zelf! Erg simpel en snel recept van kokos.

Brunsli chocoladekoekje

Brunsli chocoladekoekjes

Zwitserse chocolade kerstkoekjes, crunchy van buiten en zacht van binnen.