Amandelrepen van geschaafde amandelen

Amandelrepen van geschaafde amandelen

Met citroen en hagels
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 330

Amandelrepen van geschaafde amandelen met citroen en hagels, ’n crunch van amandelen. Lekker ’n stuk bij de koffie of op ’n bol ijs. Amandelrepen maak je eenvoudig en snel zonder de oven te gebruiken, ’n kidsproof recept.

Koek van geroosterde amandelen

Koek van geroosterde amandelen maak je enkel met wat amandelen, suiker en citroen. De Italianen maken deze koekjes met gekleurde hagels erover, deze amandelbrokken zijn glutenvrij. Misschien niet heel verantwoord maar wel super lekker.

Ingrediënten

  • 180 gr kristalsuiker
  • 180 gr geschaafde amandelen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
  • gekleurde hagels

Amandelreep maken

  1. Pers de citroen uit. Rooster de amandelen. Smelt de suiker met het sap op laag vuur. Voeg als de suiker begint te karameliseren de geschaafde amandelen toe. Roer goed door met een houten lepel.
  2. Giet het mengsel op een met olie ingevet oppervlak en spreid uit. Laat het amandelmengsel afkoelen en snijd of breek in repen. Bestrooi met gekleurde hagels. Amandelreep maken doe je zó.

Ook lekker IJs met karamel maak ’t zelf.

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024