Amandelrepen van geschaafde amandelen
Met citroen en hagels- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 330
Amandelrepen van geschaafde amandelen met citroen en hagels, ’n crunch van amandelen. Lekker ’n stuk bij de koffie of op ’n bol ijs. Amandelrepen maak je eenvoudig en snel zonder de oven te gebruiken, ’n kidsproof recept.
Koek van geroosterde amandelen
Koek van geroosterde amandelen maak je enkel met wat amandelen, suiker en citroen. De Italianen maken deze koekjes met gekleurde hagels erover, deze amandelbrokken zijn glutenvrij. Misschien niet heel verantwoord maar wel super lekker.
Amandelreep maken
- Pers de citroen uit. Rooster de amandelen. Smelt de suiker met het sap op laag vuur. Voeg als de suiker begint te karameliseren de geschaafde amandelen toe. Roer goed door met een houten lepel.
- Giet het mengsel op een met olie ingevet oppervlak en spreid uit. Laat het amandelmengsel afkoelen en snijd of breek in repen. Bestrooi met gekleurde hagels. Amandelreep maken doe je zó.
Ook lekker IJs met karamel maak ’t zelf.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen