American cookies
American cookies: heerlijk chewy van binnen en crispy van buiten, gevuld met witte, pure, en misschien zelfs roze chocolade. Dit eenvoudige chocolate chip cookie-recept is perfect om te delen met je geliefden. Deze koekjes zijn makkelijk te maken en smaken iedereen. Deel ze met liefde, breng ze rond of stuur ze op. Het koekjesdeeg kun je ook prima invriezen als je niet alles in één keer wilt bakken.
Deze chewy cookies met chocoladevulling kun je naar eigen smaak aanpassen. Gebruik chocoladedruppels (callets) of grof gehakte chocolade. Varieer gerust met de vulling en probeer bijvoorbeeld eens noten toe te voegen, zoals pecannoten of walnoten.
Ook lekker: pastel de nata custardtaartjes uit Portugal.
Ingrediënten
- 130 gr boter
- 140 gr rietsuiker
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 8 gr vanille suiker
- 240 gr bloem of rijstmeel (glutenvrij)
- 200 gr chocolade puur | melk | wit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter en mix met de suiker romig en luchtig. Voeg vanille suiker en ’t ei toe en mix verder.
- Meng het meel met het bakpoeder, voeg bij het botermengsel en meng verder met de hand. Meng de chocoladestukjes door het deegmengsel.
- Verdeel het deeg in kleine balletjes van zo’n 40 á 45 gram op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, bak in zo’n 12 tot 15 minuten in de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen op 'n rooster, ze komen zacht uit de oven, geen paniek ze worden hard bij 't afkoelen.
American cookies recept, zó maak je ze.
Ook lekker: roze koeken ofwel glacé koeken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?