
American cookies
American cookies: heerlijk chewy van binnen en crispy van buiten, boordevol witte, pure en misschien zelfs roze chocolade. Dit makkelijke chocolate chip cookie-recept is ideaal om te delen met je dierbaren. Of je nu een feestje hebt of iemand wil verrassen, deze koekjes maken het altijd goed. Het deeg kun je ook makkelijk invriezen (maak eventueel een dubbele portie) als je niet alles in één keer wilt bakken. Zo kun je op elk moment een paar American cookies bakken.
Maak deze chewy cookies helemaal naar je eigen smaak door te kiezen voor chocoladedruppels (callets) of grof gehakte chocolade. Ook leuk: voeg eens wat noten toe, zoals pecannoten of walnoten, voor een extra bite.
Ook lekker: pastel de nata, heerlijke custardtaartjes uit Portugal!

Ingrediënten
- 130 gr boter
- 140 gr rietsuiker
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 8 gr vanille suiker
- 240 gr bloem of rijstmeel (glutenvrij)
- 200 gr chocolade puur | melk | wit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter en mix met de suiker romig en luchtig. Voeg vanille suiker en ’t ei toe en mix verder.
- Meng het meel met het bakpoeder, voeg bij het botermengsel en meng verder met de hand. Meng de chocoladestukjes door het deegmengsel.
- Verdeel het deeg in kleine balletjes van zo’n 40 á 45 gram op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, bak in zo’n 12 tot 15 minuten in de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Ze komen nog zacht uit de oven, maar geen zorgen – ze worden lekker krokant na het afkoelen. Zo maak je de ultieme American cookies!
Ook lekker: roze koeken (ofwel glacé koeken)!
En voor nog meer zoetigheid: dikke chocolate chip cookies!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?