Zo maak je de perfecte Amerikaanse hamburgers
Amerikaanse hamburgers zijn het ultieme streetfood. Met dit eenvoudige recept maak je zelf in no time een klassieke Amerikaanse burger. Cheddar, krokante bacon, gebakken ui en augurk zijn onmisbaar voor die authentieke smaak, net zoals een scheutje worcestersaus door het gehakt. Het resultaat? Een heerlijke, sappige burger zoals je die in Amerikaanse diners vindt, maar dan gewoon thuis bij jou op de bank.
Wil je een variatie proberen? Ga dan voor een smashburger. Hierbij druk je de burger tijdens het bakken plat voor een extra knapperige buitenkant en sappig midden – een populaire Amerikaanse klassieker die snel te maken is!
Ingrediënten
- 4 broodjes zacht of brioche
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 1 el bloem
- ½ el worcestersaus
- 1 teentje knoflook
- 4 plakken bacon
- 1 tomaat
- 2 augurken
- 4 plakken cheddar kaas
- 1 krop sla gewassen
- 1 rode ui
- ketchup of mosterd
Instructies
- Meng het gehakt in een kom samen met het ei en de bloem. Als het mengsel te nat is, voeg dan wat extra bloem toe tot het de juiste consistentie heeft.
- Voeg de worcestersaus, knoflook, versgemalen peper en zout naar smaak toe aan het gehaktmengsel en kneed goed door. Vorm het gehakt tot 4 gelijkmatige hamburgers.
- Bak de bacon uit in een pan tot het knapperig is en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort onder een grill of in een broodrooster, zodat ze lekker knapperig worden.
- Snijd de tomaten, augurken en uien in plakjes of ringen en zet apart voor later gebruik.
- Bak de hamburgers in dezelfde pan (in het vet van de bacon) tot ze mooi bruin en gaar zijn. Leg de cheddar kaas op de burgers in de laatste minuut van het bakken, zodat deze kan smelten.
- Beleg de broodjes met een blaadje sla, tomaat, uiringen, augurk en de burgers met gesmolten kaas. Leg het krokante spek er bovenop.
- Serveer de Amerikaanse hamburgers met ketchup en/of mosterd naar smaak.
Ook lekker: avocado toast met ei, een frisse avocado spread met komijn en citroen. Een heerlijke, simpele en gezonde knapperige boterham – perfect als toast.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?