Amerikaanse hamburgers

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Zelfgemaakte hamburgers zijn het lekkerst! Maak nu een typisch Amerikaanse hamburger zelf in een handomdraai met dit eenvoudige recept. Een simpele hamburger, zo gepiept!

Amerikaanse burger met Cheddar en bacon

Cheddar en bacon horen natuurlijk op een Amerikaanse burger ook rode ui en augurk mag natuurlijk niet ontbreken op deze smaakvolle burger, het ultieme streetfood! Wissel met ingrediënten uit het seizoen voor variatie.

Ingrediënten

  • 4 zachte broodjes
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 krop sla
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 500 gram rundergehakt
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 4 plakken bacon

Bereidingswijze

Stap1

Doe het gehakt samen met het ei en de bloem in een kom en meng het goed door elkaar. Als het mengsel aan de natte kant is, kun je er wat extra bloem aan toevoegen zodat het goed blijft plakken. Kruidt het gehakt met de worcestersaus, peper en de knoflook. Maak er vervolgens 4 grote hamburgers van. Bak het spek uit in een pan en laat uitlekken op een papiertje

Stap2

Snijdt de broodjes doormidden en doe ze even in een broodrooster zodat ze een beetje knapperig zijn. Snij de tomaat en de augurken in plakjes en de ui in ringen en houdt ze apart.

Stap3

Bak de hamburgers tot ze bruin en gaar zijn en smelt de cheddar kaas over de burger. Verdeel de hamburgers over de broodjes. Leg op ieder broodje, sla, tomaat, uiringen en de augurk. Serveer de hamburger met natuurlijk, ketchup en/of mosterd!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

442

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab