Amerikaanse pancakes

Een luchtige pannenkoek
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een heerlijk Amerikaans ontbijt? Deze Amerikaanse pannenkoekjes zet je in een handomdraai op tafel. Heerlijk met vers fruit!

Luchtige pannenkoek op z’n Amerikaans

Een luchtige pannenkoek, deze pancakes worden extra luchtig door de eiwitten apart stijf te kloppen en die op het laatst door het beslag te spatelen. Lekker bij een uitgebreid ontbijt, brunch of lunch.

Ingrediënten

  • 450 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram bloem
  • Stroop

Bereidingswijze

  1. 1Splits de eieren. De eiwitten doe je in een aparte kom en de eidooiers in een beslagkom.Meng de melk, de eidooiers en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder, suiker en zout toe en meng het goed door elkaar.Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  2. 2Verhit een grote koekenpan en smelt er wat boter of olie in. Schenk een kleine soeplepel van het beslag in kleine hoopjes van 8 cm doorsnede in de pan en draai het pannenkoekje om na 1 minuut, dat is ongeveer wanneer er bubbels verschijnen. Bak de andere kant voor ongeveer 30 seconden en haal dan het pannenkoekje uit de pan.
  3. 3Bak zo ook de andere tot het beslag op is. Hou de pannenkoekjes warm op een bord en serveer ze met een klontje boter en stroop.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...