Amerikaanse pancakes

Amerikaanse pancakes

Een luchtige pannenkoek
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 120

Amerikaanse pancakes, ’n heerlijk Amerikaans ontbijt recept. Deze Amerikaanse pannenkoekjes zet je in no time op tafel. En je maakt ze af met vers fruit en stroop.

Pannenkoek op z’n Amerikaans

’n Luchtige pannenkoek op z’n Amerikaans, extra luchtig door de eiwitten apart te kloppen en die op ’t laatst door het beslag te spatelen.

Ingrediënten

  • 450 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 250 gr bloem
  • stroop
Amerikaanse pancakes recept

Pancakes maken

  1. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop stijf. Meng de melk met de eidooiers en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder, suiker en zout toe en meng. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het beslag.
  2. Verhit een koekenpan en smelt wat boter of olie. Schenk een kleine soeplepel van het beslag in kleine hoopjes van 8 cm doorsnede in de pan en draai het pannenkoekje om na een minuut. Bak de andere kant zo ook bruin en gaar.
  3. Bak zo ook de andere pancakes tot het beslag op is. Hou de pannenkoekjes warm op een bord en eet met honing of stroop. Pancakes maken doe je zó.

Ook lekker: Wentelteefjes recept met boter kaneel en vanille, dol op. ’n Heerlijk simpel en snel recept voor de lunch of ’n laat ontbijt. Witbrood in een mengsel van ei, melk en kaneel gebakken.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.2. van 15 stemmen.
Please wait...