Andijviestamppot met zoete aardappel

Andijviestamppot met zoete aardappel

Andijviestamppot met zoete aardappel worstjes en tomatensaus, super simpel maar net even anders, herfstig weer buiten roept om stamppot. Welke worstjes eet jij het liefst bij deze smeuïge andijvie? Worstjes van vlees of lekker vega? Meestal zijn het spekjes maar worstjes zijn eigenlijk ook onmisbaar in een stamppot. Een vers chipolata worstje of liever een pittig merguez worstje. Een worstje met pit past perfect bij de zoete aardappel. Little willies al eens geprobeerd?

Andijvie met zoete aardappel en tomaten

Stamppot andijvie zoete aardappel

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Andijviestamppot met zoete aardappel worstjes en tomatensaus, net even anders. Welke worstjes eet jij het liefst?
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 890

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 100 ml kookroom
  • 400 gr andijvie vers
  • olijfolie extra vergine
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 trostomaten
  • 2 stronken prei
  • 70 gr tomatenpuree
  • ½ bouillonblokje
  • 8 worstjes
  • chilivlokken, zout en peper versgemalen

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen in snijd ze in stukken. Kook ze gaar en giet af.
  • Was en snijd intussen de andijvie fijn. Maak de tomatensaus zoals hieronder beschreven.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in vieren en de prei in ringen.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hierin een scheut olijfolie.
  • Fruit de knoflook en ui kort aan tot ze glazig zijn. Voeg de prei toe en bak deze mee tot hij zacht is.
  • Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Giet 300 ml water erbij, verkruimel een half bouillonblokje boven de pan en laat het geheel op laag vuur inkoken tot een saus. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Stamp de gekookte zoete aardappelen tot een puree samen met de kookroom. Voeg versgemalen peper, zout naar smaak en chilivlokken toe voor wat extra pit. Meng de fijngehakte andijvie in delen door de puree.
  • Bak de worstjes rondom goudbruin in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Serveer de tomatensaus op een bord met de zoete aardappelstamppot. Leg de worstjes erbij en garneer met extra chilivlokken als je dat lekker vindt.

Eet deze zoete aardappel stamppot direct. Meer andijvie? andijviestamppot vega met tempeh.

Andijvie met zoete aardappel en tomaten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024