Andijviestamppot met zoete aardappel

Andijviestamppot met zoete aardappel

Worstjes en tomatensaus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Andijviestamppot met zoete aardappel worstjes en tomatensaus, super simpel maar net even anders, herfstig weer buiten roept om stamppot. Welke worstjes eet jij het liefst bij deze smeuïge andijvie?

Worstjes van vlees of lekker vega

Worstjes van vlees of lekker vega? Meestal zijn het spekjes maar worstjes zijn eigenlijk ook onmisbaar in een stamppot. Een vers chipolata worstje of liever een pittig merguez worstje. Een worstje met pit past perfect bij de zoete aardappel. Little willies al eens geprobeerd?

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 100 ml kookroom
  • 400 gr andijvie
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 trostomaten
  • 2 prei stronken
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1/2 bouillonblokje
  • 8 worstjes
  • verse peper
  • chilivlokken
  • zout
Andijviestamppot met zoete aardappel recept

Zo maak je stamppot met zoete aardappel

  1. Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Kook gaar en giet af. Was en snij intussen de andijvie fijn en maak de tomatensaus.
  2. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook, snij de tomaten in vieren en de prei in ringen. Verwarm een koekenpan op het vuur en verhit hierin een scheut olijfolie.
  3. Fruit knoflook en ui kort en bak de prei mee. Voeg de tomaten toe samen met de tomatenpuree. Voeg 300 ml water met een half bouillonblokje en laat dit op laag vuur inkoken tot een saus. Breng op smaak met verse peper.
  4. Stamp de zoete aardappels tot puree samen met de kookroom, verse peper en zout naar smaak en chilivlokken voor wat pit. Meng de andijvie in delen door de puree.
  5. Bak de worstjes in een scheut olijfolie rondom goud bruin op middelhoog vuur. Schep de tomatensaus op ’t bord met de zoete aardappelstamppot en maak af met de worstjes en chilivlokken. Zó maak je stamppot met zoete aardappel!

Eet deze zoete aardappel stamppot direct. Meer andijvie? Andijviestamppot vega met tempeh.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024