Aperol spritz cocktail
Aperol Spritz: een (koninklijke) cocktail met prosecco en sinaasappel, perfect als aperitief en eenvoudig zelf te maken. Hoewel Aperol bekendstaat als een Italiaans zomerdrankje met een schijf sinaasappel, is het ook heerlijk rond de kerst. Voeg een takje rozemarijn toe voor een feestelijke twist, en je party is on! Of je deze Aperol-cocktail nu serveert op een zomerse dag of op oudejaarsavond, hij valt gegarandeerd in de smaak.
Champagne hoort natuurlijk bij oudjaar, maar soms wil je iets anders. Deze heerlijke combinatie van fris, zoet en bitter zorgt voor een prinsheerlijk feestje.
Aperol Spritz is de perfecte last-minute cocktail en zó klaar. Schenk deze Italiaanse cocktail met bubbels in een breed champagneglas, en je hebt een verfrissend drankje dat in een handomdraai gemaakt is.
Ook aan te raden: Limoncello spritz.
Aperol op 'n terras in Monopoli, Puglia, Italië.
Aperol spritz alcoholvrij
Maak je de spritz liever zonder alcohol, neem Crodino. Doe wat ijsblokjes in een glas, schenk 50 ml Crodino bij het ijs, 50 ml alcoholvrije mousserende wijn en 60 ml bruisend water. Maak af met partjes sinaasappel. Drink je alcoholvrije Aperol meteen.
Meer cocktails
// 1. Strawberry mojito cocktail
Cocktail van aardbeien en rum, een rode mojito.
// 2. Cocktail zonder alcohol
Fris met limoen en munt.
// 3. Cocktail met cranberry en vodka
Mix en shake, met z’n allen rond de keuken.
Ingrediënten
- 200 ml Aperol
- 250 ml prosecco
- 200 ml bruiswater
- 1 sinaasappel
- ijsklontjes
- rozemarijn optioneel
Instructies
- Zet de glazen klaar en vul met een aantal ijsklontje. Schenk het grootste deel prosecco in ’t glas, daarna een iets kleiner deel Aperol en maak de cocktail af met bruiswater.
- Boen de sinaasappel schoon, snij in schijven en maak de Aperol spritz hier mee af of neem een takje rozemarijn rondom de feestdagen. Drink direct. Aperol zó maak je ‘m!
Een typisch, iets wat bitter Italiaanse aperitief dat is dé Aperol spritz.
Drink en eet een oranje tompouce met een laagje oranje glazuur, ’t is dan op en top Koningsdag.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?