Aperol spritz cocktail
Prosecco en sinaasappel- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Klaar in:
5 min
- Kcal:
110
Aperol spritz (koninklijke) cocktail met prosecco en sinaasappel. Perfect aperitief eenvoudig zelf te maken. De aperol staat bekend als een Italiaans zomerdrankje met een schijf sinaasappel maar maak ‘m ook gerust rond de kerst. Een takje rozemarijn erbij en je party is on!
Prinsheerlijk
Aperol recept, of je ‘m nu op ’n zomerse dag drinkt of op oudejaarsavond als cocktail, ’t zal zeker in de smaak vallen. Natuurlijk hoort bij oudjaar champagne, maar soms wil je iets anders. Een heerlijke combi van fris, zoet en bitter voor een prinsheerlijk feestje.
Aperol spritz is een perfecte last minute cocktail die zó klaar is. Schenk de Italian cocktail met bubbels in een breed champagneglas. Dit aperol recept is zó gemaakt.
Ook aan te raden: Limoncello spritz zo maak je ‘m!
Aperol op ’n terras in Monopoli, Puglia, Italië.
Aperol spritz alcoholvrij
Maak je de spritz liever zonder alcohol, neem Crodino. Doe wat ijsblokjes in een glas, schenk 50 ml Crodino bij het ijs, 50 ml alcoholvrije mousserende wijn en 60 ml bruisend water. Maak af met partjes sinaasappel. Drink je alcoholvrije Aperol meteen.
Meer cocktails
// 1. Strawberry mojito cocktail
Cocktail van aardbeien en rum, een rode mojito.
// 2. Cocktail zonder alcohol
Fris met limoen en munt.
// 3. Cocktail met cranberry en vodka
Mix en shake, met z’n allen rond de keuken.
Aperol spritz cocktail
Ingrediënten
- 200 ml Aperol
- 250 ml prosecco
- 200 ml bruiswater
- 1 sinaasappel
- ijsklontjes
- rozemarijn optioneel
Instructies
- Zet de glazen klaar en vul met een aantal ijsklontje. Schenk het grootste deel prosecco in ’t glas, daarna een iets kleiner deel Aperol en maak de cocktail af met bruiswater.
- Boen de sinaasappel schoon, snij in schijven en maak de Aperol spritz hier mee af of neem een takje rozemarijn rondom de feestdagen. Drink direct. Aperol zó maak je ‘m!
Een typisch, iets wat bitter Italiaanse aperitief dat is dé Aperol spritz.
Drink en eet een oranje tompouce met een laagje oranje glazuur, ’t is dan op en top Koningsdag.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen