Aperol spritz cocktail

Aperol spritz cocktail

Prosecco en sinaasappel
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 5 min
  • Kcal: Calorieën 110

Aperol spritz (koninklijke) cocktail met prosecco en sinaasappel. Perfect aperitief eenvoudig zelf te maken. De aperol staat bekend als een Italiaans zomerdrankje met een schijf sinaasappel maar maak ‘m ook gerust rond de kerst. Een takje rozemarijn erbij en je party is on!

Prinsheerlijk

Aperol recept, of je ‘m nu op ’n zomerse dag drinkt of op oudejaarsavond als cocktail, ’t zal zeker in de smaak vallen. Natuurlijk hoort bij oudjaar champagne, maar soms wil je iets anders. Een heerlijke combi van fris, zoet en bitter voor een prinsheerlijk feestje.

Aperol spritz is een perfecte last minute cocktail die zó klaar is. Schenk de Italian cocktail met bubbels in een breed champagneglas. Dit aperol recept is zó gemaakt.

Ook aan te raden: Limoncello spritz zo maak je ‘m!

Aperol spritz drinken

Aperol op ’n terras in Monopoli, Puglia, Italië.

Aperol spritz alcoholvrij

Maak je de spritz liever zonder alcohol, neem Crodino. Doe wat ijsblokjes in een glas, schenk 50 ml Crodino bij het ijs, 50 ml alcoholvrije mousserende wijn en 60 ml bruisend water. Maak af met partjes sinaasappel. Drink je alcoholvrije Aperol meteen.

Meer cocktails

// 1. Strawberry mojito cocktail
Cocktail van aardbeien en rum, een rode mojito.

// 2. Cocktail zonder alcohol
Fris met limoen en munt.

// 3. Cocktail met cranberry en vodka
Mix en shake, met z’n allen rond de keuken.

Aperol spritz cocktail

Aperol spritz cocktail

5 van 5 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf een heerlijke Aperol Spritz met prosecco en sinaasappel. Een eenvoudig te bereiden cocktail die altijd in de smaak valt.
Gang Drankjes
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 4 personen
calorieën 110

Ingrediënten

  • 200 ml Aperol
  • 250 ml prosecco
  • 200 ml bruiswater
  • 1 sinaasappel
  • ijsklontjes
  • rozemarijn optioneel

Instructies

  • Zet de glazen klaar en vul met een aantal ijsklontje. Schenk het grootste deel prosecco in ’t glas, daarna een iets kleiner deel Aperol en maak de cocktail af met bruiswater.
  • Boen de sinaasappel schoon, snij in schijven en maak de Aperol spritz hier mee af of neem een takje rozemarijn rondom de feestdagen. Drink direct. Aperol zó maak je ‘m!

Een typisch, iets wat bitter Italiaanse aperitief dat is dé Aperol spritz.

Drink en eet een oranje tompouce met een laagje oranje glazuur, ’t is dan op en top Koningsdag.

Aperol spritz cocktail recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024