Apfelstrudel

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 60m

De apfelstrudel is heerlijk voor bij de thee of koffie of om gewoon als nagerecht te serveren. Eet de apfelstrudel warm of koud en serveer er eventueel een bolletje ijs bij.

Ingrediënten

  • 5 (middelgrote) appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 90 gr rozijnen
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje bladerdeeg
  • Citroensap
  • 1 el bloem
  • 1 ei (losgeklopt en gemengd met 3 el melk)

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap2

Schil ondertussen de appels en snijd deze in dunne plakjes. Leg ze in een schaaltje en besprenkel ze met citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Stap3

Meng de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom. Dit mengsel voeg je vervolgens bij de plakjes appel. Roer alles goed door en voeg de rozijnen toe.

Stap4

Rol vervolgens het bladerdeeg uit en verspreid de vulling, die zojuist is gemaakt, over de lengte. De bovenste flap van het bladerdeeg vouw je naar voren, over het mengsel heen. Besmeer het bladerdeeg met het eimengsel en vouw de onderste flap van het bladerdeeg eroverheen. Druk het geheel goed aan en maak ook de zijkanten goed dicht. Het eimengsel kun je als "kleefmiddel" gebruiken.

Stap5

Draai de strudel om, zodat de mooie kant boven ligt. Leg deze vervolgens op een ingevette bakplaat. Prik een paar gaatjes in de bovenkant van de strudel, zodat de hete damp makkelijk weg kan.

Stap6

Plaats de strudel in het midden van de oven en laat het 20 minuten bakken. Zet daarna de temperatuur wat lager, naar de 190 graden. Laat de strudel vervolgens nog eens 20 goudbruin bakken. Laat de apfelstrudel daarna ongeveer 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bestrooi de strudel eventueel nog met wat poedersuiker.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab