Apfelstrudel cupcakes

Apfelstrudel cupcakes

Cake en strudel in één
  • Aantal: 24
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 1 uur

Apfelstrudel cupcakes, cake en strudel in één makkelijk te maken met geroosterde hazelnoten kaneel en citroen. ’n lekker cupcake recept.

Apfelstrudel cupcakes maken

Twee in één, de cupcake gaat goed samen met de strudel, apfelstrudel cupcakes maken, laat de rozijnen van te voren vast weken (één nacht) voor het lekkerste resultaat.

Ingrediënten

  • 80 gr rozijnen
  • 3 eieren
  • 250 gr fijne kristalsuiker
  • 1 citroen ’t rasp
  • 400 gr appels in blokjes
  • 110 ml plantaardige olie
  • 160 gr hazelnoten geroosterd en gemalen
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 2 tl kaneel
  • 1 snuf gemalen gember
  • 1 tl bakpoeder

Siroop

  • 30 ml water
  • 30 ml sap van de citroen
  • 60 gr fijne kristalsuiker

Topping

  • 200 gr volle roomkaas
  • 200 gr zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 260 gr poedersuiker

Optioneel

  • 25 ml calvados of cognac
Muffins met apfelstrudel vulling

Appeltaart muffin

  1. Optioneel: Week de rozijnen minstens één nacht in 25 ml calvados of cognac. Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes.
  2. Doe de eieren, de suiker, ’n snuf zout en citroenrasp in een mixer en klop dit op hoge snelheid. Klop het mengsel tot het luchtig is en zo’n twee keer in volume is verdubbeld.
  3. Blijf op hoge snelheid kloppen, schenk langzaam de olie erbij. Zet de mixer uit en voeg de appels, rozijnen en geroosterde- fijngemalen hazelnoten (meel) toe. Roer door en voeg ook het bakmeel, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en bakpoeder toe.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak zo’n 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Doe het citroensap, water en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg naar smaak eventueel calvados toe.
  6. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
  7. Doe de roomkaas in een kom en klop tot een gladde en romige massa. Doe de boter en de poedersuiker (in delen) in een andere kom en klop lekker luchtig.
  8. Voeg de roomkaas geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is. Voeg kaneel toe en eventueel calvados naar smaak.
  9. Schep de botercrème in een spuitzak of verdeel met een lepel op de muffins. Maak eventueel af met gehakte hazelnoten en kaneel. Appeltaart muffin maak je zo.

Meer: Cupcake recepten.

Ook lekker: Apfelstrudel met bladerdeeg kaneel en rozijnen.

Beoordeling: 4.0. van 5 stemmen.
Please wait...
Apfelstrudel cupcakes maken

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter