Apfelstrudel cupcakes

Cake en strudel in één
  • Aantal: 24
  • Bereidingstijd: 25 min
  • Wachttijd: 6 uur en 20 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze apfelstrudel cupcakes zijn een lust voor het oog en onweerstaanbaar qua smaak! Maak ze nu zelf met dit recept.

De cupcake op z’n Oosterijks

Twee in één, de cupcake gaat goed samen met de strudel!
Laat de rozijnen van te voren vast weken (één nacht) voor het lekkerste resultaat!

Ingrediënten

  • 75 gr rozijnen
  • 3 eieren
  • 310 gr fijne kristalsuiker
  • 25 ml calvados of cognac
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 400 gr stevige appels
  • 110 ml plantaardige olie
  • 160 gr hazelnoten
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 3 tl kaneel
  • 1 mespuntje gemalen gember
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 ml water
  • 30 ml sap van de citroen
  • 250 gr gram volle roomkaas
  • 250 gr zachte boter
  • 625 gr poedersuiker

Bereidingswijze

  1. 1Week de rozijnen minstens één nacht in 25 ml calvados of cognac. Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes. Doe de eieren, de suiker, een snufje zout en de citroenrasp in een mixer en klop dit op hoge snelheid. Klop het mengsel tot het luchtig is en het ongeveer twee keer in volume is verdubbeld.
  2. 2Blijf het mengsel op hoge snelheid kloppen en giet langzaam de olie bij het mengsel. Zet de mixer uit en voeg de appels en fijngehakte en geroosterde hazelnoten toe. Roer ze kort door met een spatel en voeg dan ook het bakmeel, de gemalen hazelnoten en de helft van het kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en het bakpoeder toe. Roer door tot alles goed gemengd is.
  3. 3Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 vol zitten. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  4. 4Doe ondertussen het citroensap, het water en 60 gram suiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer goed tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat calvados toe.
  5. 5Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
  6. 6Doe ondertussen de roomkaas in een kom en klop het tot een gladde en romige massa. Doe de boter en 1/3 van het poedersuiker in een andere kom en klop het luchtig. Voeg vervolgens nog 1/3 van het poedersuiker toe en klop het weer luchtig. Herhaal dit daarna nog één keer met de rest van het poedersuiker.
  7. 7Voeg de roomkaas geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is. Voeg de tweede helft van de kaneel toe en wat calvados naar smaak. Laat het afkoelen tot het stijf genoeg is om in een spuitzak te scheppen.
  8. 8Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het op de muffins. Garneer ze eventueel nog met wat fijngehakte hazelnoten of andere noten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...