Apfelstrudelcupcakes

  • Hoeveelheid: 24
  • Bereidingstijd: 25m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 45m

Deze apfelstrudelcupcakes zijn een lust voor het oog en onweerstaanbaar qua smaak! Maak ze nu zelf met dit recept.

Let op: De rozijnen moeten minstens één nacht weken voordat je begint.

Ingrediënten

  • 75 gram rozijnen
  • 3 eieren
  • 310 gram fijne kristalsuiker
  • 25 ml calvados of cognac en wat extra calvados naar smaak
  • Citroenrasp van 1 citroen
  • 400 gram stevige appels, geschild en fijn gesneden
  • 110 ml plantaardige olie
  • 160 gram hazelnoten, fijngehakt en geroosterd
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram gemalen hazelnoten of amandelen
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 mespuntje gemalen gember
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 ml water
  • 30 ml sap van de citroen
  • 250 gram volle roomkaas
  • 250 gram zachte boter
  • 625 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Stap1

Week de rozijnen minstens één nacht in 25 ml calvados of cognac.

Stap2

Verwarm de oven voor op 175 graden en vul twee muffinvormen met 24 papieren muffinvormpjes. Doe de eieren, de suiker, een snufje zout en de citroenrasp in een mixer en klop het op hoge snelheid. Klop het mengsel tot het luchtig is en het ongeveer twee keer in volume is verdubbeld.

Stap3

Blijf het mengsel op hoge snelheid kloppen en giet geleidelijk de olie bij het mengsel. Zet de mixer uit en voeg de appels en fijngehakte en geroosterde hazelnoten toe. Roer ze kort door met een spatel en voeg dan ook het bakmeel, de gemalen hazelnoten of amandelen, de helft van het kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember en het bakpoeder toe. Roer het door tot alles goed gemengd is.

Stap4

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 vol zitten. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Stap5

Doe ondertussen het citroensap, het water en 60 gram suiker in een steelpan en breng het aan de kook. Roer goed tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat calvados toe.

Stap6

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. Smeer de bovenkant in met de siroop die je net gemaakt hebt en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Stap7

Doe ondertussen de roomkaas in een kom en klop het tot een gladde en romige massa. Doe de boter en 1/3 van het poedersuiker in een andere kom en klop het luchtig. Voeg vervolgens nog 1/3 van het poedersuiker toe en klop het weer luchtig. Herhaal dit daarna nog één keer met de rest van het poedersuiker.

Stap8

Voeg de roomkaas geleidelijk toe en blijf kloppen tot het volledig gemengd is. Voeg de tweede helft van de kaneel toe en wat calvados naar smaak. Laat het afkoelen tot het stijf genoeg is om in een spuitzak te scheppen.

Stap9

Schep de botercrème in een spuitzak en spuit het op de muffins. Garneer ze eventueel nog met wat fijngehakte hazelnoten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

63

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab