Appel-kaneel wraps met citroen en bruine suiker

Appel-kaneel wraps met citroen en bruine suiker

Appel-kaneel wraps met citroen en bruine suiker: deze zoete rolletjes met appels, kaneel en suiker zijn perfect als snel ontbijt of lunch. De wrap met warme appeltaartvulling is een echte favoriet. Ook kan deze zoete tortilla wrap, gebakken als een wentelteefje en gevuld met veel appel, worden aangevuld met een schep yoghurt of mascarpone. Slagroom met kaneel - kaneelroom - is ook een idee.

Zoete wrap: dankzij de combinatie van suiker, appel en kaneel zijn de wraps heerlijk zoet. Afgewerkt met poedersuiker en kokosbloesemsiroop voor de ultieme smaak!

Inspiratie: zo gezond is kaneel!

Tip: probeer de appel-kaneel wraps ook met een scheutje vanille-extract voor extra smaak.

Appel kaneel wraps

Zoete wrap met appel

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Simpele appel-kaneel wraps met citroen en bruine suiker. Deze zoete rolletjes zijn perfect als ontbijt of lunch, met poedersuiker en kokossiroop.
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 wraps
calorieën 340

Ingrediënten

  • 2 tl kaneel
  • 3 appels
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl nootmuskaat
  • 3 tl bruine suiker
  • 4 el boter
  • ¼ kopje melk
  • ¼ kopje muesli
  • 2 wraps
  • 1 ei

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Voeg de bruine suiker, citroensap, 1 tl nootmuskaat en 1 tl kaneel toe en roer goed door.
  • Voeg de appelblokjes toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 2 minuten ook de muesli toe en bak mee.
  • Haal de pan van het vuur. Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Klop het ei, de melk en de overige kruiden in een kom. Smelt een beetje boter in de koekenpan.
  • Dip de wraps in het melk-ei mengsel en bak ze aan beide kanten 20 seconden tot ze lichtbruin zijn.
  • Verdeel het appelmengsel over de tortilla's en wikkel ze dicht. De zoete wrap met appel is klaar om te serveren.

Deze wraps met appel en kaneel zijn heerlijk; ze combineren de zoetheid van appels met de warme smaak van kaneel.

Ook lekker: appelmoes maken of compote, met een zak appels kaneel en bruine suiker.

Meer: wrap recepten met mozzarella tuinbonen en basilicum, liever met kip of garnalen en limoen, snelle en simpele wraps, je hebt ’t zo gemaakt.

Appel en kaneel wrap maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek september 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie