Appel kaneel wraps met citroen en bruine suiker

Appel kaneel wraps met citroen en bruine suiker

Zoete rolletjes
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 340

Appel kaneel wraps met citroen en bruine suiker, zoete rolletjes gemaakt met ’n zak appels, kaneel en suiker. ’n Ontbijt of lunch recept wat je simpel en snel zelf maakt, ’n favoriete appeltaart wrap.

Zoete wrap

Door het mengsel van suiker, appel en kaneel wordt de wrap heerlijk zoet. Als finishing touch, poedersuiker en Kokosbloesem siroop, dat maakt de zoete rolletjes helemaal af!

Ingrediënten

  • 2 tl kaneel
  • 3 appels
  • 1 tl citroensap
  • 2 tl nootmuskaat
  • 3 tl bruine suiker
  • 4 el boter
  • 1/4 kopje melk
  • 1/4 kopje muesli
  • 2 wraps
  • 1 ei

Wrap met warme appel

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in kleine blokjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en voeg hieraan de bruine suiker, het citroensap, 1 tl nootmuskaat en 1 tl kaneel toe.
  2. Roer daarna de appels erdoor en laat het zo’n 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Bak in de laatste 2 minuten ook de muesli mee.
  3. Haal de pan van het vuur en verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur. Klop het ei, de melk en de overige kruiden in een kom. Smelt een stukje boter in de pan en dip ondertussen de wraps in het melk-ei mengsel. Bak de tortilla’s aan beide kanten zo’n 20 seconden in de pan tot ze lichtbruin van kleur zijn.
  4. Verdeel het appelmengsel over de tortilla’s en wikkel ze dicht. Wrap met warme appel maak je zó.

Maak af met poedersuiker of Kokosbloesem siroop.

Ook lekker: Appelmoes maken zo doe je dat Moes of compote, met ’n zak appels kaneel en bruine suiker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.7. van 6 stemmen.
Please wait...