Appelkruimel cupcake

Appel, kruimelcake, een leuke twist!
  • Aantal: 14
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Cupcakes zijn eenvoudig te maken. Je kunt variëren zoveel je wilt. Deze keer maken we een appelkruimel cupcake. Lekker met wat slagroom erbij of een bol ijs. Perfect dus ook als dessert.

Cupcakes met appelkruimel

Appelkruimeltaartje in een cupcake, een leuke twist!

Ingrediënten

  • 1/2 tl baking soda
  • 280 gr appelmoes
  • 90 gr zachte boter
  • 135 gr basterdsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 175 zelfrijzend bakmeel
  • Kaneel
  • Geraspte nootmuskaat
  • 50 gr bloem

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix voor het kruimellaagje 50 gr bloem, 50 gr basterdsuiker, 1/4 theelepel kaneel en 1/4 nootmuskaat in een kom. Snijd 35 gr boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem. Doe dit totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Je kunt het dan even weg zetten.
  2. 2Roer de baking soda door de appelmoes tot het is opgelost. Klop de overige boter en suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel. Klop hier langzaam het ei door.
  3. 3Zeef het bakmeel, 1/2 theelepel kaneel en een halve theelepel nootmuskaat boven de kom. Spatel met een lepel door het botermengsel en voeg langzaam het appelmoesmengsel toe.
  4. 4Schep het beslag in papieren vormpjes in meerdere cupcakevormen. Je kunt ook de vormpjes insmeren met boter. Verdeel het kruimellaagje dat je in stap 1 hebt gemaakt over de cakejes. Druk dit voorzichtig een beetje aan. Bak ze vervolgens 20 minuten gaar in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...