Appelkruimel cupcake met kaneel
Appelkruimel cupcake met kaneel, een appel kruimelcake is een leuke twist op de appelkruimeltaart en deze zijn eenvoudig te maken. Lekker met vers geslagen room of een dot dikke yoghurt. Ook een perfect dessert recept dus. Deze appel cupcakes met kaneel en kruimels zijn lekker smeuïg en hebben het frisse van de appelmoes. Knapperige kruimels vormen samen een heerlijke combinatie. Pindakaas en nougat crunch maken het voor ons af.
Tip! Glutenvrij bakken: Neem AH vrij van gluten meelmix met 2 tl bakpoeder ipv zelfrijzend bakmeel.
Ingrediënten
- ½ tl baking soda
- 280 gr appelmoes
- 55 gr zachte boter
- 85 gr basterdsuiker
- 1 ei losgeklopt
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
Kruimeldeeg
- 50 gr bloem
- 40 gr bruine basterdsuiker
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- 35 gr zachte boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst het kruimeldeeg. Meng bloem, basterdsuiker kaneel en gemalen nootmuskaat in een kom. Snij de boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem. Doe dit totdat het mengsel op broodkruim lijkt en zet even weg.
- Roer de baking soda door de appelmoes. Klop de boter en suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel en klop het ei mee.
- Zeef het bakmeel, kaneel en nootmuskaat boven de kom. Spatel met een lepel door het botermengsel en voeg langzaam het appelmoes mengsel toe.
- Schep het beslag in papieren vormpjes of neem een cupcakevorm. Verdeel het kruimeldeeg over de cupcakes en bak in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
Maak af met een dot room, pindakaas en crunch van sesam en nougatine.
Meer: cupcake recepten. Ook lekker: simpel appeltaart recept met kaneel en speltmeel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?