Appelkruimelcupcake

  • Hoeveelheid: 14
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Cupcakes zijn eenvoudig te maken. Je kunt variëren zoveel je wilt. Deze keer maken we een appelkruimelcupcake. Lekker met wat slagroom erbij of een bolletje ijs als je het als dessert wil serveren.

Ingrediënten

  • 1/2 tl baking soda
  • 280 gr appelmoes
  • 90 gr zachte boter
  • 135 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 175 zelfrijzend bakmeel
  • Kaneel
  • Geraspte nootmuskaat
  • 50 gr bloem

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap2

Doe voor het kruimellaagje 50 gr bloem, 50 gr basterdsuiker, 1/4 theelepel kaneel en 1/4 nootmuskaat in een schaal. Snijd 35 gr boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem. Doe dit totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Je kunt het dan voorlopig opzij zetten.

Stap3

Roer de baking soda door de appelmoes tot het is opgelost. Klop de overige boter en suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel. Klop hier geleidelijk het ei door.

Stap4

Zeef het bakmeel, 1/2 theelepel kaneel en een halve theelepel nootmuskaat boven de kom. Spatel met een lepel door het botermengsel en voeg geleidelijk het appelmoesmengsel toe.

Stap5

Schep het beslag in papieren vormpjes in meerdere cupcakevormen. Je kunt ook de vormpjes insmeren met boter. Verdeel het kruimellaagje dat je in stap 1 hebt gemaakt over de cakejes. Druk dit voorzichtig een beetje aan. Bak ze vervolgens 20 minuten gaar in de oven.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab