Apple crumble

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 40m

Maak deze heerlijke apple crumble nu heel eenvoudig zelf. Heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen.

Tip: Erg lekker met een bolletje roomijs.

Ingrediënten

  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 1 appel
  • 25 gram havermout
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel
  • Handje pecannoten

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap2

Pak en grote kom en doe hier de basterdsuiker, bloem, havermout, zout, noten en boter in. Kneed het goed door elkaar met je handen tot het een kruimelig mengsel geworden is.

Stap3

Schil en snij de appel in kleine blokjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal. Bestrooi de appelstukjes met suiker en kaneel en meng het goed door elkaar.

Stap4

Verdeel het kruimelmengsel over de appels en bak de ovenschaal in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

87

Commentaar op recept

  1. posted by Truus Vertiet on 12 december 2015

    Ik vind voor een appelcrumbel er erg weinig appel in gaat een appel en het heet appel crumbel
    Kun je de appel nog wel proeven dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab