Argentijnse stoofpot

Stoof van mals rundvlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 45 min
  • Wachttijd: 2 uur 30 min
  • Klaar in: 3 uur 25 min
Naar het recept

Deze heerlijke, Argentijnse stoofpot zit vol mals rundvlees en een heerlijke saus. Maak het met dit recept zelf klaar.

Heerlijk stoof in de winter

Wintertijd is de tijd voor een lekkere stoof. Een stoofpot vol zacht rundvlees, lekker genieten!

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen
  • Chimichurri kruidenmix
  • Bloem
  • 75 gram boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Spaanse peper
  • 4 romatomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 700 ml water
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • Fijngesneden koriander

Bereidingswijze

  1. 1Snij de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Wrijf ze in met de chimichurri kruidenmix en eventueel wat zout en peper. Haal het vlees vervolgens door de bloem en laat het even intrekken buiten de koelkast.
  2. 2Snipper ondertussen de ui en knoflook en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal ze uit de pan en pak ze in mijn aluminiumfolie en leg ze op een bord.
  3. 3Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat het 1 minuutje heet worden. Blus het af met de bouillon en de wijn en laat het ongeveer 2,5 uur stoven op laag vuur. Roer het regelmatig goed door.
  4. 4Voeg daarna de verse kruiden toe en serveer het stoofvlees met wat rijst.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...