Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot

Stoof van mals rundvlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 45 min
  • Wachttijd: 2 uur 30 min
  • Klaar in: 3 uur 25 min

Deze heerlijke, Argentijnse stoofpot zit vol mals rundvlees en een heerlijke saus. Maak het met dit recept zelf klaar.

Heerlijk stoof in de winter

Wintertijd is de tijd voor een lekkere stoof. Een stoofpot vol zacht rundvlees, lekker genieten!

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen
  • chimichurri kruidenmix
  • bloem
  • 75 gr boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 el olijfolie
  • 1 Spaanse peper
  • 4 romatomaten
  • 100 gr tomatenpuree
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 700 ml water
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • koriander

Stoof van rundvlees en rode wijn

  1. Snij de runderlappen in blokjes van zo’n 2 centimeter. Wrijf ze in met de chimichurri kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees vervolgens door de bloem en laat het even intrekken buiten de koelkast.
  2. Snipper ondertussen de ui, knoflook en Spaanse peper en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal ze uit de pan en pak ze in mijn aluminiumfolie en leg ze op een bord.
  3. Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en peper. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat het een minuut heet worden. Leg de blokjes rundvlees weer terug in de pan en blus af met de bouillon en de wijn en laat het ongeveer 2,5 uur stoven op laag vuur. Roer het regelmatig goed door.
  4. Snij de koriander en voeg toe aan het stoofvlees. Eet lekker met rijst. Stoof van rundvlees en rode wijn, zó doe je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 53 stemmen.
Please wait...