Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot

Stoof van mals rundvlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 2 uur 30 min
  • Klaar in: 2 uur 45 min
  • Kcal: 445

Argentijnse stoofpot, stoof van mals rundvlees, ’n heerlijk winters stoof recept. Makkelijk te maken, neem de tijd voor de lekkerste! Rustig laten stoven.

Stoofvlees maken

Stoofvlees maken, ’t belangrijkste: Begin op tijd, stoofvlees heeft tijd en vocht nodig om te garen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan zit zoals rode wijn of bier.
’t Gaat lekker ruiken joh!

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen
  • chimichurri kruidenmix
  • bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 1 Spaanse peper
  • 4 romatomaten
  • 75 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr tomatenpuree
  • 700 ml runderbouillon (2 blokjes)
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • 15 gr koriander
Stoofvlees recept

Stoof van rundvlees en rode wijn

  1. Snij de runderlappen in blokjes van zo’n 2 centimeter. Wrijf in met de chimichurri kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
  2. Snipper ondertussen de ui, knoflook en Spaanse peper en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal uit de pan en leg het vlees in aluminiumfolie weg op een bord.
  3. Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en peper. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en verwarm. Leg het rundvlees weer terug in de pan, blus af met de bouillon en de wijn en laat het zo’n 2,5 uur stoven op laag vuur.
  4. Roer regelmatig in de pan en check ’t vocht. Snij de koriander en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof van rundvlees en rode wijn, zó doe je dat.

Eet lekker met rijst.

Ook lekker: Hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 58 stemmen.
Please wait...