Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot, 'n rijke stoof van mals rundvlees, perfect voor koude winterdagen. Dit heerlijke stoofgerecht is makkelijk te maken, maar het geheim zit ‘m in de tijd. Laat het vlees rustig sudderen voor het beste resultaat. Een stoofpot is geduld in een pan. Begin op tijd met stoofvlees maken, want goed stoofvlees heeft tijd en vocht nodig om botermals te worden. Vul je pan met genoeg vocht, zoals rode wijn of bouillon, en laat het sudderen.

Reken maar dat het al snel lekker gaat ruiken! Net als suya, een gerecht uit Nigeria. Suya, of tsire, is een kruidige rundvleesspies met een marinade van pinda's, peper, gember en nootmuskaat. Dit recept voor stoofpot met rundvlees is perfect voor koude, natte dagen!

Stoofpot recept

Stoof van rundvlees

4.5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Argentijnse stoofpot van mals rundvlees, een heerlijk winters recept. Begin op tijd, want goed stoofvlees heeft tijd nodig om mals te worden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Argentijns
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 2 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 445

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen
  • chimichurri kruidenmix
  • bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 1 rode peper
  • 4 romatomaten
  • 75 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr tomatenpuree
  • 700 ml runderbouillon (2 blokjes)
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • 15 gr koriander

Instructies

  • Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Wrijf ze in met chimichurri kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem en laat het kort intrekken buiten de koelkast.
  • Snipper de ui, knoflook en rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit boter en olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
  • Gebruik dezelfde pan om de ui, knoflook en rode peper zachtjes te fruiten tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en verwarm alles goed door.
  • Leg het gebakken vlees terug in de pan, blus af met de bouillon en rode wijn. Roer door en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat het stoofvlees ongeveer 2,5 uur sudderen op laag vuur.
  • Roer af en toe in de pan en controleer het vochtpeil. Voeg indien nodig extra bouillon of water toe om te voorkomen dat het stoofvlees uitdroogt.
  • Snijd de koriander fijn en voeg deze vlak voor het einde van de stooftijd toe aan het stoofgerecht voor extra smaak.

Eet lekker met rijst.

Tip: probeer ook eens hachee met ontbijtkoek. Dit authentieke stoofgerecht met rundvlees en kruiden is puur en smaakvol.

Stoofvlees recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Lauretta 21 augustus 2022 at 11:52 - Reply

    Een heerlijk recept, wat ik zowel in de winter als zomer graag klaar maak. 1 Van mijn favorieten! Dankjewel.

  2. John 2 oktober 2021 at 11:35 - Reply

    Ik kan echt niet tegen wijn, zowel de lucht als de smaak van wijn is mij al teveel.. is er iets waarmee ik het zou kunnen vervangen?

    • Miranda Bernáth 3 oktober 2021 at 09:48 - Reply

      Ik zou de wijn weglaten John, het scheelt wel smaak dus voeg eventueel wat extra kruiden toe. De saus moet toch wat inkoken en mocht het te droog worden, voeg dan een scheut water of bouillon toe.

      (Wijn vervangen voor druivensap kan bij deze stoof al snel te zoet worden)

  3. Marijn 11 november 2020 at 19:16 - Reply

    Ré rico! Muchas gracias!

  4. Tine Aalders 17 oktober 2020 at 09:15 - Reply

    Het was heerlijk en het recept is heel duidelijk dank jullie wel.

  5. Ellie Hamelink 13 mei 2020 at 15:47 - Reply

    Heerlijk gekruid rundvleesschotel.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024