Argentijnse stoofpot

Argentijnse stoofpot

Stoof van mals rundvlees
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 2 uur 30 min
  • Klaar in: 2 uur 45 min
  • Kcal: 445

Argentijnse stoofpot, stoof van mals rundvlees, ’n heerlijk winters stoof recept. Makkelijk te maken, neem de tijd voor de lekkerste! Rustig laten stoven.

Stoofvlees maken

Stoofvlees maken, ’t belangrijkste: Begin op tijd, stoofvlees heeft tijd en vocht nodig om te garen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan zit zoals rode wijn of bier.
’t Gaat lekker ruiken joh!

Ingrediënten

  • 750 gr runderlappen
  • chimichurri kruidenmix
  • bloem
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 1 Spaanse peper
  • 4 romatomaten
  • 75 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr tomatenpuree
  • 700 ml runderbouillon (2 blokjes)
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • 15 gr koriander
Stoofvlees recept

Stoof van rundvlees en rode wijn

  1. Snij de runderlappen in blokjes van zo’n 2 centimeter. Wrijf in met de chimichurri kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
  2. Snipper ondertussen de ui, knoflook en Spaanse peper en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal uit de pan en leg het vlees in aluminiumfolie weg op een bord.
  3. Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en peper. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en verwarm. Leg het rundvlees weer terug in de pan, blus af met de bouillon en de wijn en laat het zo’n 2,5 uur stoven op laag vuur.
  4. Roer regelmatig in de pan en check ’t vocht. Snij de koriander en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof van rundvlees en rode wijn, zó doe je dat.

Eet lekker met rijst.

Ook lekker: Hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.

Beoordeling: 3.5. van 75 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Ellie Hamelink 13 mei 2020 at 15:47 - Reply

    Heerlijk gekruid rundvleesschotel.

  2. Tine Aalders 17 oktober 2020 at 09:15 - Reply

    Het was heerlijk en het recept is heel duidelijk dank jullie wel.

  3. Marijn 11 november 2020 at 19:16 - Reply

    Ré rico! Muchas gracias!

  4. John 2 oktober 2021 at 11:35 - Reply

    Ik kan echt niet tegen wijn, zowel de lucht als de smaak van wijn is mij al teveel.. is er iets waarmee ik het zou kunnen vervangen?

    • Miranda Bernáth 3 oktober 2021 at 09:48 - Reply

      Ik zou de wijn weglaten John, het scheelt wel smaak dus voeg eventueel wat extra kruiden toe. De saus moet toch wat inkoken en mocht het te droog worden, voeg dan een scheut water of bouillon toe.

      (Wijn vervangen voor druivensap kan bij deze stoof al snel te zoet worden)

  5. Lauretta 21 augustus 2022 at 11:52 - Reply

    Een heerlijk recept, wat ik zowel in de winter als zomer graag klaar maak. 1 Van mijn favorieten! Dankjewel.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter