Argentijnse stoofpot
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 2 uur 30 min
- Klaar in: 2 uur 45 min
- Kcal: 445
Argentijnse stoofpot, stoof van mals rundvlees, 'n heerlijk winters stoof recept. Makkelijk te maken, neem de tijd voor de lekkerste! Rustig laten stoven.
Stoofvlees maken
Stoofvlees maken, 't belangrijkste: Begin op tijd, stoofvlees heeft tijd en vocht nodig om te garen. Zorg dat er voldoende vocht in de pan zit zoals rode wijn of bier.
't Gaat lekker ruiken joh!
Stoof van rundvlees en rode wijn
- Snij de runderlappen in blokjes van zo'n 2 centimeter. Wrijf in met de chimichurri kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees door de bloem en laat kort intrekken buiten de koelkast.
- Snipper ondertussen de ui, knoflook en Spaanse peper en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal uit de pan en leg het vlees in aluminiumfolie weg op een bord.
- Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook en peper. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en verwarm. Leg het rundvlees weer terug in de pan, blus af met de bouillon en de wijn en laat het zo'n 2,5 uur stoven op laag vuur.
- Roer regelmatig in de pan en check 't vocht. Snij de koriander en voeg toe aan het stoofvlees. Stoof van rundvlees en rode wijn, zó doe je dat.
Eet lekker met rijst.
Ook lekker: Hachee met ontbijtkoek. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk gekruid rundvleesschotel.
Goed te horen Ellie!
Het was heerlijk en het recept is heel duidelijk dank jullie wel.
Fijn Tine, dank voor je reactie!
Ré rico! Muchas gracias!
Thx Marijn!
Ik kan echt niet tegen wijn, zowel de lucht als de smaak van wijn is mij al teveel.. is er iets waarmee ik het zou kunnen vervangen?
Ik zou de wijn weglaten John, het scheelt wel smaak dus voeg eventueel wat extra kruiden toe. De saus moet toch wat inkoken en mocht het te droog worden, voeg dan een scheut water of bouillon toe.
(Wijn vervangen voor druivensap kan bij deze stoof al snel te zoet worden)
Een heerlijk recept, wat ik zowel in de winter als zomer graag klaar maak. 1 Van mijn favorieten! Dankjewel.
Dank Lauretta!