Argentijnse stoofpot

  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 3:10 h

Deze heerlijke, Argentijnse stoofpot bevat mals rundvlees en een heerlijke saus. Maak het met dit recept zelf klaar.

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen
  • Chimichurri kruidenmix
  • Bloem
  • 75 gram boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Spaanse peper
  • 4 romatomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 2 blokjes runderbouillon, in 700 ml water
  • 200 ml Argentijnse rode wijn
  • Fijngesneden koriander

Bereidingswijze

Stap1

Snij de runderlappen in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Wrijf ze in met de chimichurri kruidenmix en eventueel wat zout en peper. Haal het vlees vervolgens door de bloem en laat het even intrekken buiten de koelkast.

Stap2

Snipper ondertussen de ui en knoflook en snij de tomaten in blokjes. Bak daarna het vlees in de boter en olie rondom bruin. Haal ze uit de pan en pak ze in mijn aluminiumfolie en leg ze op een bord.

Stap3

Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg daarna de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat het 1 minuutje heet worden. Blus het af met de bouillon en de wijn en laat het ongeveer 2,5 uur stoven op laag vuur. Roer het regelmatig goed door.

Stap4

Voeg daarna de verse kruiden toe en serveer het stoofvlees met wat rijst.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab