Arretjescake

  • Porties: 12
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 2:20 h

Deze Hollandse specialiteit is al jaren zeer populair in Nederland. Deze cake met cacao, koekjes, boter en suiker is heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt er geen oven voor nodig. De cake moet alleen minstens 2 uur opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt en serveert.

Ingrediënten

  • 500 gram boter
  • 500 gram droge koekjes
  • 500 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 70 gram cacaopoeder
  • 15 gram vanillesuiker

Bereidingswijze

Stap1

Pak een grote kom en verkruimel de koekjes erin. Smelt de boter in een pan op laag vuur.

Stap2

Doe ondertussen de suiker, cacaopoeder, eieren en vanillesuiker bij de koekjes. Voeg de boter ook toe wanneer deze gesmolten is. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Stap3

Bedek een cakevorm met keukenfolie en doe het mengsel in de cakevorm. Druk het zachtjes aan zodat de cake compact is. Zet het minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem in plakjes snijdt en serveert.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

42

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab