Met witte asperge: asperges in bladerdeeg
Wie houdt er niet van witte asperges? Deze aspergetaart(jes), gemaakt met bladerdeeg, zijn een perfect voorgerecht. Combineer ze met een frisse salade en je hebt ook een heerlijk hoofdgerecht. Dit recept is snel en eenvoudig te maken, zelfs als eenpersoonsgerecht. Snijd gewoon een kwart van het bladerdeeg af en gebruik van elk ingrediënt een vierde. Bladerdeeg is altijd handig om mee te werken, en de combinatie met crème fraîche geeft de taart een lichtzure, romige smaak.
Wil je de Hollandse asperges aanvullen? Serveer de taart dan met een gepocheerd eitje erbovenop. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar maakt het gerecht ook nog eens extra lekker.
Asperges over: pasta met asperges een aanrader!
Ingrediënten
- 400 gr witte asperges
- 1 rol bladerdeeg vers
- 4 el dille vers
- 80 gr crème fraîche
- peper en zout
- 1 handje platte peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
- Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de asperges 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze schrikken in een kom met ijswater om de kleur en beet te behouden. Laat vervolgens goed uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
- Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randjes naar binnen zodat een opstaand randje ontstaat. Prik met een vork meerdere gaatjes in de bodem om te voorkomen dat het deeg te veel rijst.
- Hak de dille fijn en meng met de zure room, breng op smaak met versgemalen peper en wat grof zout.
- Smeer het roommengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Verdeel de asperges over de room.
- Bak de asperges in bladerdeeg in de oven vooe 20-25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
- Haal de bladerdeegtaart uit de oven en maak af met wat extra gehakte bladpeterselie. Serveer direct en geniet.
Witte aspergesoep is ook lekker.
Ook zou je de taart in vierkantjes kunnen snijden en serveren als hapje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?