Met witte asperge: asperges in bladerdeeg

Met witte asperge: asperges in bladerdeeg

Wie houdt er niet van witte asperges? Deze aspergetaart(jes), gemaakt met bladerdeeg, zijn een perfect voorgerecht. Combineer ze met een frisse salade en je hebt ook een heerlijk hoofdgerecht. Dit recept is snel en eenvoudig te maken, zelfs als eenpersoonsgerecht. Snijd gewoon een kwart van het bladerdeeg af en gebruik van elk ingrediënt een vierde. Bladerdeeg is altijd handig om mee te werken, en de combinatie met crème fraîche geeft de taart een lichtzure, romige smaak.

Wil je de Hollandse asperges aanvullen? Serveer de taart dan met een gepocheerd eitje erbovenop. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar maakt het gerecht ook nog eens extra lekker.

Asperges over: pasta met asperges een aanrader!

Asperges in bladerdeeg

Asperges in bladerdeeg

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Heerlijke asperges in bladerdeeg – een knapperige, romige aspergetaart met Hollandse asperges als snel voorgerecht of licht hoofdgerecht.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 372

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges
  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 4 el dille vers
  • 80 gr crème fraîche
  • peper en zout
  • 1 handje platte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de asperges 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze schrikken in een kom met ijswater om de kleur en beet te behouden. Laat vervolgens goed uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Vouw de randjes naar binnen zodat een opstaand randje ontstaat. Prik met een vork meerdere gaatjes in de bodem om te voorkomen dat het deeg te veel rijst.
  • Hak de dille fijn en meng met de zure room, breng op smaak met versgemalen peper en wat grof zout.
  • Smeer het roommengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Verdeel de asperges over de room.
  • Bak de asperges in bladerdeeg in de oven vooe 20-25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  • Haal de bladerdeegtaart uit de oven en maak af met wat extra gehakte bladpeterselie. Serveer direct en geniet.

Witte aspergesoep is ook lekker.

Ook zou je de taart in vierkantjes kunnen snijden en serveren als hapje.

Asperge bladerdeegtaart
Asperge in bladerdeeg

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024