Asperges in bladerdeeg
Aspergetaart- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
Asperges in bladerdeeg, ’n kleine aspergetaart wie is er niet dol op Hollandse asperges. ’n Lekker asperge recept met bladerdeeg is ’n perfect voorgerecht en met een frisse salade erbij een hoofdgerecht. Je kan dit gerecht snel en eenvoudig maken ook als eenpersoonsgerecht. Snij een kwart van het bladerdeeg en gebruik van alles één vierde.
Plaattaart met crème fraîche
Een bladerdeeg recept werkt altijd erg makkelijk. Plaattaart met crème fraîche maakt de taart lichtzuur en romig. Wil je de asperges extra lekker maken? Serveer de taart dan met een gepocheerd eitje er op, staat mooi en feestelijk voor eventueel de paasdagen.
Bereidingswijze aspergetaart
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Kook de asperges in een ruime pan met kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit en leg op een bakplaat. Vouw de randjes van het deeg om, er ontstaat zo een opstaand randje. Prik een aantal keer gaatjes in het verse bladerdeeg met een vork, zo zal het niet te hoog gaan rijzen tijdens het bakken.
- Hak de dille fijn en meng met de zure room, breng op smaak met verse peper en wat grof zout. Smeer het roommengsel op het bladerdeeg en verdeel daar de asperges over. Bak de plaattaart met asperges en dilleroom in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Maak de aspergetaart na het bakken af met wat extra gehakte bladpeterselie, geniet!
Witte aspergesoep ook lekker.
Ook zou je de taart in vierkantjes kunnen snijden en serveren als hapje.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen