Asperges met zalm en dilleroom
Het witte goud- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Geniet van Hollandse asperges! Asperges met zalm is een perfect voorgerecht voor een diner, met een paar extra asperges is het een hoofdgerecht. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken wanneer je daar zin in hebt, het liefst in het seizoen van de asperges!
Asperges, het witte goud
Asperges, ook wel het witte goud genoemd. In het aspergeseizoen ga ik helemaal los! Asperges in de soep of in een salade. Een hartige taart of lekker het klassieke aspergerecept. Het seizoen kan mij niet lang genoeg duren!
Bereidingswijze
- Schil de asperges rondom met een dunschiller. Verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan. Breng het met zout en nootmuskaat op smaak.
- Draai het vuur vervolgens uit en laat de asperges nog 10 minuten in het kookvocht rusten.
- Snijd ondertussen de dille fijn. Roer het grootste gedeelte van de dille door de zure room. Breng dit op smaak met wat zout en peper.
- Neem de asperges uit het vocht en laat ze uitlekken. Rol om elke asperge een plakje zalm en verdeel ze over de borden. Serveer de dilleroom ernaast of erover en bestrooi de rest met de dille die je over hebt.
Witte aspergesoep ook lekker.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen