Asperges met zalm en dilleroom
Geniet van Hollandse asperges! Asperges met zalm is een heerlijk voorgerecht voor een diner. Met een paar extra asperges erbij tover je het eenvoudig om tot een licht hoofdgerecht. Natuurlijk maak je dit wanneer je maar wilt, maar het liefst in het aspergeseizoen, want dan zijn ze op hun best! Asperges worden niet voor niets het witte goud genoemd, in het aspergeseizoen zijn we er gek op.
Asperges in een romige soep, frisse salade, of een hartige taart. Of wat dacht je van het klassieke aspergegerecht met ei en ham? Het seizoen mag eindeloos duren!
Recept afdrukken
Geniet van Hollandse asperges met zalm (gerookt) en frisse dilleroom. Dit heerlijke en snelle voorgerecht is ook een tip voor een gezellige lunch.
Ingrediënten
- 400 gr witte asperges
- 4 el dille vers
- 1 mespunt nootmuskaat
- 150 gr gerookte zalm
- 65 gr zure room
Instructies
- Schil de asperges rondom met een dunschiller en verwijder de houtachtige uiteinden. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg een snufje zout en een beetje nootmuskaat toe.
- Kook de asperges 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het hete water rusten om verder te garen.
- Hak ondertussen de dille fijn en meng het grootste deel door de zure room. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken. Wikkel om elke asperge een plakje zalm en verdeel ze over de borden.
- Serveer de dilleroom ernaast of lepel deze over de asperges. Garneer met de overgebleven dille en geniet van de asperges met zalm.
Gerookte zalm over: wraps met zalm is ook lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?