Asperges met zalm en dilleroom

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 30m

Geniet van Hollandse asperges! Asperges met zalm en dilleroom is het perfecte voorgerecht voor een speciaal diner. Je kunt dit gerecht natuurlijk maken wanneer je wilt, want asperges vallen altijd in de smaak!

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges
  • 4 el verse dille
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 150 gr gerookte zalm
  • 65 gr zure room

Bereidingswijze

Stap1

Schil de asperges rondom met een dunschiller. Verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan. Breng het met zout en nootmuskaat op smaak.

Stap2

Draai het vuur vervolgens uit en laat de asperges nog 10 minuten in het kookvocht rusten.

Stap3

Snijd ondertussen de dille fijn. Roer het grootste gedeelte van de dille door de zure room. Breng dit op smaak met wat zout en peper.

Stap4

Neem de asperges uit het vocht en laat ze uitlekken. Rol om elke asperge een plakje zalm en verdeel ze over de borden. Serveer de dilleroom ernaast of erover en bestrooi de rest met de dille die je over hebt.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab