Asperges zalm en gepocheerd ei
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Kooktijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 270
Asperges zalm en gepocheerd ei, rucola en parmezaan 'n waanzinnig lenterecept.
Asperges met rucola
Salade witte asperges met rucola en een simpele dressing van balsamico en lente-ui, 'n gepocheerd ei en gerookte zalm is de perfecte lunch voor de Pasen.
't Is écht lente in de keuken met witte asperges op tafel. Serveer je 't als hoofdgerecht neem dan een paar extra asperges of kook er wat kriel bij. En heb je binnenkort een feestelijk moment? Maak gevulde eieren erbij, een echte klassieker en echt retro-gerecht.
Asperges met 'n ei
- Schil en kook de asperges in z’n geheel in 10 minuten gaar. Maak de dressing, snij de lente ui in dunne ringen en meng met de olijfolie, witte balsamicoazijn, aspergevocht, vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Breek de eieren een voor een in 'n kommetjes. Breng een liter water tot net tegen het kookpunt en voeg 50 ml azijn toe. Laat de eieren voorzichtig in het water glijden en geef ze vorm met een lepel. Pocheer de eieren in zo'n 3 minuten. Het eigeel moet nog vloeibaar zijn, 't eiwit vast.
- Snij de gerookte zalm in plakken. Meng de dressing met de rucola en leg op borden samen met de asperges, gerookte zalm, 't gepocheerd ei en een schep Parmezaan. Asperges met 'n ei zó doe je dat.
Ook lekker: Quinoasla met mozzarella en witte asperges.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?